Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Maya

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maya

avatar

PROFIELAantal berichten : 14
IC-berichten : 3
Registratiedatum : 31-01-17
Accounts :
Rex Lichtenberg
Maya
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Hoog IQ
Uiterlijke leeftijd: 10 jaar
Quote: Cryptozoologists and quantum physicists would love this place.

BerichtOnderwerp: Maya   di jan 31, 2017 10:23 am

Maya

a l g e m e e n
Leeftijd: 10 jaar
Uiterlijke leeftijd: 10 jaar
Soort: Grijskopvleerhond (Pteropus poliocephalus)
Bijzonderheid: Hoog IQ
Ouders: Onbekend, maar vermoedelijk had het recessieve gen een aantal generaties overgeslagen.
Broers/zussen: Geen (voor zover bekend)
Geboorteplaats: Australië

b i j z o n d e r h e i d
Hoog IQ
Maya is intelligent. Heel erg intelligent. Zelfs voor menselijke begrippen scoort ze hoger dan gemiddeld: ze heeft namelijk een IQ van 140, wat haar hoogintelligent maakt. Dit zorgt ervoor dat ze mentaal veel verder is ontwikkeld dan haar soortgenoten en dat ze dingen kan leren op hetzelfde niveau als mensen. Ze is zelfs in staat tot spreken en schrijven – al gaat dat laatste niet altijd even makkelijk. Omdat vleermuizen veel sneller volwassen zijn dan mensen, heeft Maya op dit moment net zo veel kennis als een volwassene die 9 jaar lang heeft gestudeerd (wat ze ook min of meer heeft gedaan). Door deze hoge intelligentie heeft ze echter moeite met het omgaan met haar soortgenoten en blijft ze liever in de buurt van mensen.

u i t e r l i j k
Foto’s:
 

Face claim: Geen faceclaim. De foto in de profielfoto is gemaakt door Paula McManus en de foto in het onderschrift is gemaakt door Liquidcrows op DeviantArt. De gif van het onderschrift heeft geen duidelijke bron.

Omschrijving uiterlijk: Maya is een typische grijskopvleerhond. Haar soort is de grootste vleermuizensoort die in Australië leeft en ze heeft dus een lichaamslengte van 26 centimeter en een spanwijdte van 1 meter. Ondanks deze grootte weegt ze slechts 700 gram. Verder heeft ze een donkergrijze vacht op haar lichaam, een lichtgrijze vacht op haar hoofd en een brede, oranjebruine nekkraag. De huid van haar vleugels is zwart.

i n n e r l i j k
Karakter: Maya is een vleerhond van de wetenschap. Ze is er bijna continu mee bezig, waardoor ze soms wat afwezig is. Het gebeurt ook weleens dat ze met zichzelf in discussie gaat, wat meestal in stilte gebeurt, waarbij ze haar omgeving compleet kan vergeten. Als ze niet bezig is met analyseren en het bedenken van hypotheses zul je kunnen zien dat ze in het algemeen vrij opgewekt is, al kan ze ook vaak vrij serieus zijn. Ze heeft wel wat gevoel voor humor en maakt zo nu en dan een woordgrapje – al is het nog maar de vraag of anderen haar dan snappen, want de meesten van die grappen hebben met wetenschap te maken. Verder is Maya niet gewend aan kinderen en weet ze niet altijd even goed hoe ze met hen moet omgaan, zeker niet als ze wetenschappelijk onmogelijke bijzonderheden hebben. De lus en diens inwoners zijn voor haar dan ook ontzettend vreemd en fascinerend tegelijkertijd.

Sterke punten:
• Veel wetenschappelijke kennis
• Vertrouwt op bewezen feiten
• Beleefd
• Gevoel voor humor

Zwakke punten:
• Nauwelijks sociale vaardigheden met kinderen, soortgenoten en niet-wetenschappers
• Serieus
• Staat niet altijd open voor andere meningen
• Neiging tot corrigeren

g e s c h i e d e n i s
Het leven van Maya begon in de wildernis van Australië. Ze kan zich niet veel meer herinneren van die tijd, maar er is haar verteld dat haar moeder vast kwam te zitten in een tuinnet en hierbij een vleugel en achterpoot brak. Het duo werd gered door de dierenbescherming, maar Maya’s moeder was er zo ernstig aan toe dat ze nooit meer volledig zou kunnen herstellen en ook niet pijnloos zou kunnen leven. Zij werd geëuthanaseerd, maar wonder boven wonder mankeerde Maya zelf niets. Ze was toen nog maar een paar weken oud en kon dus absoluut nog niet terug worden uitgezet, waardoor ze in de opvang werd gehouden om verzorgd te worden. Na een paar maanden viel het haar verzorgers op dat ze zich anders ontwikkelde dan de andere vleerhonden en er werd een wetenschapper ingeschakeld. Dit was Michael Leclerc, een Europese bioloog die voor onderzoek toevallig in Australië zat. Ook hij had in de gaten dat er iets mis was met de jonge vleerhond, die de verzorgers ondertussen “Maya” hadden genoemd. Michael nam de zorg van Maya op zich en hield ondertussen bij hoe ze zich ontwikkelde.

Het duurde niet lang voordat hij door begon te krijgen wat er anders was: Maya leerde op dezelfde manier als mensenkinderen. Ze begon zelfs klanken te imiteren en deze klanken ontwikkelden zich weer tot woorden. Michael was verbluft en hield alles nauwkeurig bij, maar ondanks zijn enthousiasme vertelde hij niemand over deze bijzonderheid. Als de verkeerde personen te weten zouden komen wat Maya kon, zou dat haar in gevaar kunnen brengen. Op een gegeven moment begreep Maya dit zelf ook en zweeg ze wijselijk als er collega’s van Michael over de vloer kwamen.

Op een gegeven moment moest Michael weer terug naar Europa, maar hij zag ertegenop om Maya achter te moeten laten. Hij vroeg een vergunning aan om haar mee te mogen nemen – wat hem ook lukte – en een aantal weken later kwamen ze aan bij de woning in Groot-Brittannië waar Maya de komende jaren zou wonen. Binnen een jaar was ze mentaal al net zo ver ontwikkeld als een volwassen mens, wat Michael op het idee bracht om haar te onderwijzen. Dankzij zijn eigen kennis, boeken en online lessen leerde Maya van alles over verschillende wetenschappen en ze begon er zelf ook van te genieten. De komende negen jaar was ze constant bezig met bijleren, research en wetenschappelijk nieuws bijhouden zonder ooit aan iemand te laten weten hoe bijzonder ze was.

Helaas werd de status quo doorbroken toen Michael in een ernstig auto-ongeluk terechtkwam en met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij had geluk dat hij nog in leven was, maar hij was bijna volledig verlamd en kon onmogelijk nog voor zichzelf zorgen. Hij moest vanaf die dag altijd door anderen worden verzorgd en huisdieren houden met bijzondere eisen was al helemaal niet meer mogelijk. Jammer genoeg viel Maya binnen die categorie en moest er dus snel een oplossing worden gevonden. In een dierentuin of bij een andere wetenschapper verblijven waren geen opties, want hoewel Maya wist dat ze alleen tegen Michael kon praten, zou ze er veel te veel moeite mee hebben om nooit meer met iemand een gesprek te kunnen voeren. De enige andere oplossing die er leek te zijn was iets waar Michael een aantal jaar eerder over had gehoord: een tijdlus waar bijzondere mensen en dieren veilig konden leven. De meest “moderne” daarvan lag vrij ver weg, in Inndyr. Met heel wat tegenzin vroeg Michael aan een vriend om Maya naar deze locatie te brengen. Zij werd persoonlijk naar Inndyr gebracht, waar ze sindsdien in de lus verblijft.

t r i v i a
• Maya eet alleen vruchten en nectar.
• In tegenstelling tot veel andere vleermuissoorten beschikt Maya niet over echolocatie: In plaats daarvan heeft ze grote ogen waarmee ze perfect kan zien in het donker.
• Vleerhonden zijn normaal gezien vooral ’s nachts actief, maar Maya is eraan gewend geraakt om vooral overdag actief te zijn. Ze kan nog wel zonder problemen ’s nachts rondvliegen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Louise Bluebonnet
Momma Burd
Momma Burd
avatar

PROFIELAantal berichten : 1327
IC-berichten : 137
Registratiedatum : 02-10-16
Leeftijd : 20
Accounts :
. Louise
. Ethan
. Clarke
. Parker
. Carina
. Maybel

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ymbryne
Uiterlijke leeftijd: 34
Quote: Intelligence without ambition is a bird without wings

BerichtOnderwerp: Re: Maya   di jan 31, 2017 1:12 pm


_________________

theme x voice x more
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t10-louise-catherine-left
 
Maya
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: