Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a p



C o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016



Deel | 
 

 Liam Thompson

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Liam Thompson

avatar

PROFIELAantal berichten : 74
IC-berichten : 4
Registratiedatum : 29-01-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Decoder
Uiterlijke leeftijd: 19
Quote:

BerichtOnderwerp: Liam Thompson   za feb 18, 2017 4:54 pm

{
kissed by moon and stars
}
General
Age: 426
Visual Age: 19
Gift: Human decoder
Liam is een 'decoder', maar dat is slechts een eenvoudige naam voor wat het allemaal inhoud. Omdat het vrij biologisch is zal ik het zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. In de hersenen dames en heren, appels en peren, hebben we miljoenen kleine dingetjes die neuronen heten. Dit zijn eigenlijk een soort van hele kleine doorgeefsysteempjes die een bericht in de hersenen van de ene plek naar de andere plek brengen en gezamenlijk voor een actie zorgen. Deze neuronen hebben een dendriet, een soort aftakking vergelijkbaar met de takken van een boom en waar het bericht binnen komt, en een axon waaraan synapsen zitten wat de plek is waar het bericht weer afgegeven word aan de volgende neuron. Hoe word dat dan door gegeven? Dat mijn liefste mensen gebeurd met elektriciteit (actie potentiaal)! Oké zover nog bij me? Mooi, dan gaan we een stapje verder.

Zoals je al dan niet weet worden de hersenen vaak vergeleken met hoe een computer merkt. Je voert wat in, de computer verwerkt het en er komt output uit. Om het simpel uit te leggen; je wilt je arm bewegen er gaan signalen van je hersenen naar je motor cortex en andere gebieden waarmee ik jullie niet ga vervelen en vanuit daar via de spinal cord naar de armspieren die vervolgens aanspannen en zodoende. Goed dan zijn we dus al een eindje. In veel manieren werken onze hersenen dus via simpele sequenties van gebeurtenissen. Laat het nu zo zijn dat je die kunt omzetten in algoritmen en je kunt een robot, bijvoorbeeld, hetzelfde laten doen als een mens.

Goed. Nu komt Liam's kracht daadwerkelijk in het spel. Liam is namelijk een humane decoder van dit soort elektrische signalen en kan die, let op, aanpassen! Hij is in staat om dit bij eenvoudige elektrische apparaten aan te passen (zoals bij een koffie apparaat of een mobiel of tv etc) maar kan ook de actiepotentialen veranderen in de hersenen. Hij kan de algoritmen zien en kan vervolgens een ander algoritme er voor in de plaats zetten. Zo kan hij dus ook het algoritme aanpassen voor een hand die in de lucht vliegt. Een aantal limieten zijn echter: Liam kan dit alleen als het persoon zéér dichtbij staat en niet voor een te lange perioden. Dingen die Liam veranderd zijn altijd tijdelijk, nooit chronisch want dan zou hij prutsen met het herstel en RNA/DNA etc. Als laatste moet het persoon ook zeer dichtbij staan en kan Liam alleen aanpassen wat daadwerkelijk te verklaren valt door wiskundige berekeningen. Emoties, bewustzijn, aandacht zijn bijvoorbeeld dingen die (nog) niet uit te leggen zijn en dus dingen waar Liam niet mee kan rommelen. Sterker nog, wat hij kan is sterk afhankelijk van zijn kennis over het onderwerp (bijvoorbeeld zijn kennis over de hersenen, en die van mij whoop!). Ook dient het persoon of apparaat in kwestie vrij stil te staan, beweging zal voor... ongewenste resultaten zorgen.

Ik dank jullie voor jullie aandacht, Pomme out.
Parents: Die zijn ruim 300 jaar geleden overleden aan ouderdom.
Brothers/sisters: Een jonge zusje die ook een peculiar is. Ze heeft een peculiarity die haar vanuit binnen aanvalt. Een soort auto-imuun ziekte.
P.O.B: Okinawa, Japan

Appearance
Face claim: Myungsoo Kim/ L
Description: Liam is een jongen van 1 meter 73, niet de allergrootste dus, en weegt iets minder dan 66kg. Liam heeft chocolade donkerbruine ogen en donkerbruine haren, wat een beetje zwart toelopen naar de wortels. Liam is niet behoorlijk gespierd maar heeft toch een behoorlijke linkse en rechtse. Hij heeft slanke blanke handen en zorgt in principe altijd goed voor zijn nagels etc. Waar hij echter minder goed voor zorgt is zijn gezicht met zijn scherpe lijnen. Als iemand die vaak in een vuistgevecht terecht komt loopt hij regelmatig wondjes in zijn gezicht op die hij niet altijd even goed behandeld, en dus littekens achter laten.

Personality
Character: Liam is een jongen die zich vaak misbegrepen voelt. Hij heeft sneller dan een ander het gevoel dat de wereld tegen hem is, wat zorgt voor een boel woede. Liam is niet het type wat zijn woede opkropt en zal het meteen uiten zodra het in hem op komt borrelen. Hij is, zoals sommigen dan zeggen, een waar vechtersbaasje die, als het hem even uit komt, graag zijn vuisten gebruikt in het geval van een onenigheid.
Onder al die wirwar aan frustratie en woede zit eigenlijk een tamelijk zorgzame jongen die meer dan eens in de knoop zit met zijn gevoelens. Liam is, ondanks zijn behoorlijke leeftijd, nooit uit de puberfase gekropen. Liam acht zichzelf eigen baas over zijn eigen lichaam en leven en zal zich niet een twee drie laten commanderen door een of andere nietsnut die denkt dat die weet wat het beste voor hem is. Hij lost het allemaal zelf wel op.
Zoals ik al eerder beschreef kán Liam heel erg zorgzaam zijn, zoals voor zijn jongere zieke zusje, waar hij zoveel mogelijk tijd mee doorbrengt. Zijn jongere zusje is namelijk gek op zijn gitaarspel, en dus speelt hij geregeld een liedje of tien voor haar. Hij houd het bestaan van zijn zusje vaak in eerste instantie geheim voor anderen om haar te beschermen. Hij is erg beschermend over haar en zal voor haar door vuur gaan als dat nodig is. Ondanks dat hij veelvoudig de verkeerde vrienden maakt om aan geld te komen voor de behandeling van zijn jongere familielid houd hij zielsveel van haar en is hij deep down een goede jongen.
Strengths: Kán zorgzaam zijn, mathematisch genie, sportief, (elektrische) gitaar.
Weaknesses: Overprotective, bitter en gesloten, snel op zijn teentjes getrapt

History

_________________
-/-/-/-/-/-/
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Louise Bluebonnet
Momma Burd
Momma Burd
avatar

PROFIELAantal berichten : 1327
IC-berichten : 137
Registratiedatum : 02-10-16
Leeftijd : 20
Accounts :
. Louise
. Ethan
. Clarke
. Parker
. Carina
. Maybel

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ymbryne
Uiterlijke leeftijd: 34
Quote: Intelligence without ambition is a bird without wings

BerichtOnderwerp: Re: Liam Thompson   zo feb 19, 2017 12:41 am


_________________

theme x voice x more
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t10-louise-catherine-left
 
Liam Thompson
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: