Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Mira Reagan

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mira Reagan

avatar

PROFIELAantal berichten : 20
IC-berichten : 4
Registratiedatum : 17-02-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Water
Uiterlijke leeftijd: 17
Quote: ''Never simply trust what you can see. The seas are a lot darker than you can ever imagine''

BerichtOnderwerp: Mira Reagan   za feb 18, 2017 11:35 pm

The shallows are just as treacherous
_______________________________________________________________


M I R A          R E A G A N
a l g e m e e n
Volledige naam: Mira Nejem Reagan
vernoemd naar: een rode reus in het sterrenbeeld Cetus. Haar naam betekent 'de wonderbaarlijke', omdat de ster soms wel en soms niet met het blote oog zichtbaar is. Haar tweede naam, Nejem, betekent in het arabisch 'ster'.
Leeftijd: 18
Uiterlijke leeftijd: 17
Bijzonderheid: Water - Mira staat in verbintenis met het element water. Dit wil meerdere dingen zeggen. Ten eerste is het zo dat als Mira dicht bij genoeg staat, ze het water in enige mate kan besturen. Zo kan ze bijvoorbeeld golven creëren, of waterstralen bewegen. Als ze zich heel goed concentreert, zou ze grotere dingen kunnen doen met het water, dingen met meer impact en invloed, maar deze concentratie vergt erg veel energie van haar, dus zal ze dit slechts zelden doen.
Daarnaast komt ook kijken dat Mira een stuk langer dan een gemiddeld mens haar adem onder water in kan houden. Ze kan niet onder water ademen, maar haar vermogen om haar adem onder water in te houden zou je kunnen vergelijken met dat van een waterzoogdier. Als Mira eenmaal in het water is, voelt ze zich opleven. Kleine kwalen en wonden zullen verdwijnen, mits deze niet te ernstig zijn. Ook ervaart ze vaak dat ze onder water helderder na kan denken.
Aangezien Mira dus opleeft in het water en dankzij haar verbintenis met het element, kan ze ook niet zonder. Hoe langer ze van aanraking met water is verwijderd, des te slechter ze zich voelt. Ze zal prikkelbaar worden, zich slecht voelen en niet meer goed kunnen nadenken. Water is dan nog het enige wat haar beter kan laten voelen en simpelweg douchen doet na een tijdje ook de truc niet meer. Mira heeft het water als het ware nodig om in leven te blijven.
Als laatste keerpunt heeft de maan ook zijn controle over Mira, net als de maan de eb en vloed van het water reguleert. Dit kan je bij Mira vooral in haar karakter merken, tijdens vloed zal ze prikkelbaarder zijn, sneller geïrriteerd en botter. Tijdens eb zal ze dan ook zachtaardiger zijn, liever en meer ontspannen.
Ouders: Eri Reagan (vader) en Cassie Reagan (moeder);
Haar ouders hebben haar de eerste acht jaar van haar leven volledig gesteund. Zelf hadden ze geen peculiarities, maar ze vertrouwden Mira altijd volkomen. Het waren lieve mensen die altijd voor een ander klaar stonden. Met haar vader had Mira altijd de beste band gehad, hij was sarcastisch, grappig en luidruchtig geweest. Haar moeder aan de andere kant, was stiller en rustiger, ze deed niemand ooit pijn en bleef liever een beetje op de achtergrond. Samen met haar ouders beleefde Mira in de eerste acht jaar van haar leven iedere dag wel weer een nieuw avontuur. Tot het moment dat haar ouders verdronken op zee, waren dit misschien wel de gelukkigste jaren van Mira’s leven. Ook haar ouders zijn vernoemd naar sterren en constellaties.
Broers/zussen: geen
Geboorteplaats: Penrith - Engeland

u i t e r l i j k
Face claim: Elle Fanning
Omschrijving uiterlijk: Mira is klein, ongeveer 160 cm, en ziet er vaak wat fragiel uit. Ze heeft een bleke huid en helder blauwe ogen, alsof je naar de zee kijkt. Haar donkerrode lippen steken juist weer fel af tegen haar bleke huid. Als laatste heeft ze blond haar, dat in bepaald licht haast gelig lijkt. Dit alles zorgt ervoor dat ze een bijna porselein-achtig uiterlijk heeft, alsof ze ingetapet moet worden met tape waarop staat 'Pas op! Breekbaar!'. Hierdoor wordt ze vaak ook wat jonger ingeschat dan ze eigenlijk is.

i n n e r l i j k
Karakter: Mira’s karakter heeft veel te maken met haar naam en haar peculiarity. Ten eerste is ze soms wat ongrijpbaar, en is ze soms wel en soms niet zichtbaar, net als de ster waarnaar ze vernoemd is. De invloed die de maan op haar heeft, versterkt dit gedrag en maakt haar onvoorspelbaar. Vooral in het begin is het soms lastig om Mira volledig te begrijpen. Toch is het wel zo dat ze vaak dingen zegt of doet zonder erbij na te denken. Ze heeft meer een ‘eerst doen, dan nadenken’ instelling, iets wat haar nogal eens in de problemen kan brengen. Ook is ze redelijk sarcastisch.
Ondanks dat haar peculiarity het element water is, heeft ze een persoonlijkheid waardig aan het element vuur. Ze kan enorm fel en direct zijn. Ze heeft een grote persoonlijkheid, eentje waarvan mensen zich vaak af vragen hoe ze die ooit in haar kleine lichaam heeft kunnen stoppen. Deze felle kant van haar heeft ze ontwikkeld dankzij haar geschiedenis en haar enorme drang om zichzelf te bewijzen. Ze haat het om als zwak gezien te worden en wanneer iemand inderdaad denkt dat ze zwak is, kan ze vaak ook roekeloze dingen doen, puur om te bewijzen dat ze wel degelijk moedig en sterk is.
De invloed van de maan op haar maakt haar dus onvoorspelbaar, als het vloed is wordt ze vaak nog feller en sneller geïrriteerd, maar als het weer eb wordt zal ze zachtaardiger zijn en heeft ze niet zelden spijt van haar acties tijdens vloed. Vooral tijdens eb is Mira ook heel behulpzaam, ze vindt het vreselijk om anderen te zien lijden, iets wat ze waarschijnlijk van haar moeder heeft, en ze zal je altijd proberen te helpen. Deze eigenschap heeft ze ook tijdens vloed, maar wel minder sterk. De lussen zijn de enige plekken waar zij de aantrekkingskracht van de maan minder voelt, omdat het almaar herhalende perioden zijn. Toch zal ze nooit volledig vrij zijn van het water.
Mira is ook verschrikkelijk loyaal tegenover iedereen die haar helpt en tegenover haar vrienden. Ze zal alles voor hun doen wat ze kan en vaak nog wat extra’s.
Als laatste is Mira eigenlijk een soort paradox. Ze heeft een hekel aan haar verbintenis met het water en hierdoor kan ze het water niet meer uitstaan, toch is het water datgene wat ze absoluut nodig heeft en zal ze nooit zonder het water kunnen. Ze haat en leeft voor water, allebei tegelijk.
Sterke punten:
-Loyaal
-Behulpzaam
Neutrale punten:
-Grote persoonlijkheid (zullen sommige wel en andere niet een goed punt vinden)
Zwakke punten:
-Fel
-Onvoorspelbaar
-'Eerst doen, dan nadenken'

g e s c h i e d e n i s
’’She won’t make it,’’ de stem drong door in de stilte, hij vulde de gehele ruimte op, echode door in de breinen van alle aanwezigen. De echte betekenis van de woorden bleven nog lang nadat de stilte weer was teruggekeerd in hun hoofden door dreunen. Ze namen alles in beslag, alle gedachten, alle gevoelens, alles draaide om die paar woorden. Ze zal het niet halen. Ze zal het niet halen. Ze zal het niet halen. Per keer dat de vijf woorden zich herhaalde in de oneindige cyclus van dood en pijn, vormden zich steeds meer tranen in haar ogen. Haar ogen waren nat en zijn ogen waren droog. Droger dan ze ooit waren geweest, alsof de grote woestijn zelve in zijn ogen was gesetteld, zonder uitzicht op vertrekken.

Ze zal het niet halen. Ze zal het niet halen. Ze zal het niet halen. De echte realiteit van de woorden drong nu pas tot de twee volwassenen door. Pas nu ze de kleine baby eens goed bekeken zagen zij het zelf ook. De fragiliteit, de breekbaarheid. Porselein. Een aanraking en ze zal zo uit elkaar vallen, slechts nog scherven van herinneringen achterlatend.

Vijf dagen geleden was de baby geboren. Na haar geboorte had ze wel even gehuild, net hard genoeg om ervoor te zorgen dat ze zou blijven leven. Maar voor hoe lang? Niet voor heel lang, zo had de dokter de twee nieuwe ouders net verteld. Wat wilden ze haar graag vasthouden, haar knuffelen, haar vertellen dat alles goed zou komen, maar de couveuse waar de baby in lag weerhield hun ervan. Daarbij weerhield hun eigen angst hun ook van deze aanrakingen, hun angst om haar pijn te doen, om haar te breken.
_________________
Theme | about

''There is a whole world out there, darling
Come play, you shouldn't be scared of the deep
The shallows are just as treacherous''


Laatst aangepast door Mira Reagan op ma feb 20, 2017 8:47 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Louise Bluebonnet
Momma Burd
Momma Burd
avatar

PROFIELAantal berichten : 1327
IC-berichten : 137
Registratiedatum : 02-10-16
Leeftijd : 20
Accounts :
. Louise
. Ethan
. Clarke
. Parker
. Carina
. Maybel

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ymbryne
Uiterlijke leeftijd: 34
Quote: Intelligence without ambition is a bird without wings

BerichtOnderwerp: Re: Mira Reagan   zo feb 19, 2017 4:53 pm


_________________

theme x voice x more
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t10-louise-catherine-left
 
Mira Reagan
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: