Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Kaede Mijo Fischer

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kaede Fischer

avatar

PROFIELAantal berichten : 11
IC-berichten : 4
Registratiedatum : 27-02-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Balance
Uiterlijke leeftijd:
Quote: It's not the fall that kills you -- it's the sudden stop at the end

BerichtOnderwerp: Kaede Mijo Fischer   ma feb 27, 2017 11:02 pm

Naam: Kaede Mijo Fischer
Leeftijd: 17
Uiterlijke leeftijd: 17
Bijzonderheid: Balance
Kaede’s bijzonderheid geeft haar de controle over het evenwicht van mensen om haar heen en af en toe als ze geluk heeft van objecten.
Hierdoor kan ze mensen duizelig maken, of ze het gevoel geven dat ze een bepaalde kant op vallen zodat ze hiervoor zullen compenseren. Ook kan ze zorgen dat je de vloer ziet bewegen of je oogbewegingen enorm schokkerig worden omdat je niet meer in staat bent voor elke kleine hoofdbeweging te compenseren (iets wat normaal gesproken automatisch gebeurt). Het achtbaaneffect wat ze je kan geven is dan weer wel een heuze aanrader als je een beetje een durfal bent. Voorwerpen kunnen nou eenmaal niet duizelig worden, dus die kan ze alleen laten omvallen, maar dit is een stuk lastiger.
Ouders: Mikael Fischer & Dana Fischer
Geboorteplaats: Reykjavik

u i t e r l i j k
Gebleekte kortgeknipte haren en een aanstekelijke lach, dat zijn de belangrijkste dingen die aan Kaede’s gezicht opvallen. Kaede heeft een kort ietwat mollig postuur. Ze heeft weinig kracht in haar polsen/armen, dus voor appelmoes-potten heeft ze altijd hulp nodig. Kaede beweegt zich sierlijk voort en je kan haar ook vaak op dunne randjes of onstabiele objecten vinden. Ze valt bijna nooit.
Op basis van haar uiterlijk zou je haar op 18 schatten.

i n n e r l i j k
Balans, balans. Wat is daar nou leuk aan? Kaede ziet liever dingen vallen. Ze heeft best wel een smaak voor leedvermaak. En natuurlijk weet ze dat het niet netjes is om te lachen als iemand vol op z’n bek gaat, maar het is gewoon heel grappig, ja? Bij gebrek aan betere humor of langdurige vriendschappen raakt ze door inside jokes en dergelijke gauw gefrustreerd.

Gelukkig heeft Kaede ook wat betere eigenschappen. Zo is ze dapper genoeg om voor zichzelf of anderen op te komen wanneer iemand een lijn overschrijdt. Ze is scherp en kan goed debatteren. Maar toegeven dat iemand anders gelijk heeft is .. lastig voor haar. Daarvoor heeft ze te veel misplaatst trots. Kaede kan heel slecht liegen over feiten/gebeurtenissen, dankzij haar gedachtelezende moeder, maar over haar gelijk is ze vaak enorm overtuigd. En ook over haar gevoelens kan ze uitstekend liegen tegen zichzelf, iets waardoor ze de aangenomen dood van Mikael niet echt heeft verwerkt.

Verder is Kaede nog nooit lang genoeg op één plek geweest om een relatie aan te gaan, dus dat vind ze stiekem heel spannend en vlinders in haar buik kunnen nog wel eens het enige zijn wat haar echt uit balans kan brengen. Ze is getraind in op random plekken in slaap vallen en kan dan ook in elke positie binnen een paar minuten weg doezelen. Ook is ze niet veel luxe gewend, waardoor ze dankbaar is voor kleine dingen.

g e s c h i e d e n i s
Kaede’s ouders waren allebei bijzonder, maar niet bijzonder goed in het opvoeden van een kind. Haar moeder Dana was erg paranoide, een bijkomstigheid van het stemmen horen. Ze waren doodsbang voor de hulsels, die Dana wel kon identificeren door hun afwijkende gedachtepatroon, maar die ze door haar bijzonderheid ook aan leek te trekken.
Hierdoor is Kaede al vanaf jonge leeftijd heel Europa door gesleept. Al dat reizen moest natuurlijk in het geheim gebeuren, waardoor vliegtuigen absoluut geen optie waren. Dat koste trouwens sowieso te veel geld voor hun krappe budget. Toen Kaede in de pubertijd kwam begon het allemaal wat stroever te lopen. Het meisje had ondertussen uitstekende controle over haar bijzonderheid, en zou die nooit op haar ouders gebruiken, maar haar hormonen waren een ander verhaal. Ze werd enorm opstandig en trok iedere keuze van Mikael in twijfel. Ze had genoeg van al het reizen, van de kou en de armoede. Ze bleven steeds langer op eenzelfde plek. Afgeleid door typisch pubergedrag maakte haar vader uiteindelijk een fout, vertrouwde een lokale bakker en werd (waarschijnlijk) voedsel voor de hulsels. Dana wist te ontkomen, maar kon haar man niet redden. Ze werd gevold naar hun kleine campertje, waar de twee overgebleven Fischers oog in oog stonden met drie schepsels. Kaede wist de schepsels met haar gave op afstand uit balans te brengen, maar kon verder niets doen dan rennen en hopen dat haar moeder haar volgde.

Haar moeder was er ongeveer even slecht aan toe als Kaede, dus veel steun had ze niet. Dana bleef maar dingen mompelen, terwijl ze een grote stad in vluchten. Het was voor Dana een tegennatuurlijke keuze, omdat de vele stemmen ontzettend overweldigend waren, maar de drukte hield de schepsels lang genoeg op afstand om te verdwijnen. Dana werd opgenomen in een gesticht doordat ze hardop aan het praten was over zelfmoord (gedachten van een dichtstbijzijnde man) en er ontzettend vuil en gek uitzag. Hoewel de mensen het beste met haar voor hadden neemt Kaede het iedereen ontzettend kwalijk dat ze haar moeder met medicijnen verdoofden en haar vasthielden tegen haar zin. Kaede heeft in een helder moment van Dana gehoord over de tijdlussen en is op zoek gegaan naar de dichtstbijzijnde lus. Gelukkig kwam ze na een voettocht van drie dagen en een paar illegale busritjes aan bij de lus van Miss Bluebonnet, waar ze vol twijfel naar binnen stapte op zoek naar een beetje stabiliteit.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sam Ashton
Smashton
Smashton
avatar

PROFIELAantal berichten : 257
IC-berichten : 33
Registratiedatum : 05-12-16
Leeftijd : 17
Accounts : » Josie Mills
» Sam Ashton
» Finn Prowler
» Yara Perdio
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: » moodswinger
Uiterlijke leeftijd: » 19
Quote: "Don't get lost"

BerichtOnderwerp: Re: Kaede Mijo Fischer   ma feb 27, 2017 11:46 pm_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Kaede Mijo Fischer
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: