Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Mind of mine

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jaspar Tehrani

avatar

PROFIELAantal berichten : 69
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 01-08-17
Accounts : - Joey Shapiro
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ice bending
Uiterlijke leeftijd: 19
Quote:

BerichtOnderwerp: Mind of mine   wo aug 02, 2017 6:43 pmAll Or Nothing
Het was rond half een in de middag, Jaspar had net zijn buik vol gegeten samen met alle anderen mensen. Niets speciaals aangezien het dagelijks hetzelfde was, maar dat maakte hem maar heel weinig uit. Met een zweem van een glimlach op zijn gelaat was hij onderweg naar de bibliotheek, tijd om zijn kennis nog een tikje te gaan bijschaven. Binnen ging hij meteen naar de sectie van de architectuur, het gedeelte van de Italianen sloeg hij over. Hij had er immers lang genoeg geleefd om bij wijze van spreken zelf tempels te kunnen gaan bouwen als een pro. Vandaag besloot hij zich te buigen over de modernistische art deco beweging in het interieur. Met een zwart boek onder zijn arm geslagen nam de jongen plaats aan een van de houten tafels en begon door het boek heen te bladeren.

Als er iets was waar hij zich uren kon in verdiepen, dan waren het wel zaken als dit. De art deco was een periode die kracht, optimisme en vertrouwen  uitstraalde in zowel de bouwstijl als de interieur stijl. Zijn mondhoeken trokken wat meer omhoog toen hij keek naar het geschetste interieur in het boek, het was zo simpel maar evengoed ook zo moeilijk om de juiste aspecten van de stijl te bevatten. Op het vlak van interieur was het net iets moeilijker dan gewoon de bouwstijl, want bij het bouwen ging je gewoon zo imposant hoog dat het leek alsof het gebouw je werkelijk kon opslokken als je er vanaf beneden naar keek, bij het interieur moest je al gaan spellen met lichtelementen en vormen maar vooral… Geschraap van zijn keel deed Jaspar verschrokken opkijken, wie the hell kwam hem storen? Maar bij het zien van Sylas zijn gezicht glimlachte hij even. ’Kon je niet van me wegblijven?’

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sylas Haze
Combusting Chicken
Combusting Chicken
avatar

PROFIELAantal berichten : 64
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 01-08-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Phoenix
Uiterlijke leeftijd: 18 years old
Quote: caution! I'm extremely hot

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   wo aug 02, 2017 7:47 pmCAUTION.
Na het middagmaal was hij Jaspar uit het oog verloren. Per ongeluk. Eigenlijk meer omdat hij zijn ogen dicht had gedaan voor een middagdutje. Maar hé, als hij niet de hele dag grumpy wilde zijn, had hij zijn middagdutje wel nodig. Niet judgen. Middagdutjes waren eigenlijk echt wel goed, voor iedereen. Als miss Bluebonnet echt gaf om haar kinderen, dan zou ze een verplicht middagdutje moeten inschakelen voor iedereen. Dan kon hij Jaspar ook niet meer kwijtraken, gezien ze een kamer deelden. Dan zou hij gewoon wakker worden van zijn dutje met Jaspar in zijn bed. De oplossing van al zijn problemen dus.

Want nu was hij alleen wakker geworden en moest hij de jongen gaan zoeken. Al was zoeken een groot woord. Vaak genoeg wist hij wel zo ongeveer waar hij uit hing. Hij had het eerder die dag de hele tijd over architectuur gehad. Dus raden waar hij nu was, was eigenlijk te makkelijk. En jawel, toen hij de bibliotheek in wandelde, zag hij zijn boyfriend zitten, gebogen over een groot boek. Hij was zo geconcentreerd dat hij zijn keel moest schrapen om zijn aandacht te trekken.

Zijn geschrokken gezicht was stiekem wel goud waard. ’Kon je niet van me wegblijven?’ Vroeg de jongen toen plagend. Sylas grinnikte als antwoord en leunde vervolgens tegen de tafel aan. Hij tikte op de opengeslagen pagina van het boek. ”Heb jij echt niks beters te doen op zo’n mooie middag als deze?” Vroeg hij hem mild plagend. Soms kon hij echt wel een beetje een nerdje zijn tbh.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jaspar Tehrani

avatar

PROFIELAantal berichten : 69
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 01-08-17
Accounts : - Joey Shapiro
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ice bending
Uiterlijke leeftijd: 19
Quote:

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   wo aug 02, 2017 9:21 pmAll Or Nothing
Ergens vaag wist hij dit allemaal al wel, maar een opfrisser was altijd leuk. Plus de boeken van hier, waren niet de boeken van Italië, uiteraard niet. Al was dit een vrij algemeen boek, maar als hij ging kijken naar het plaatselijke gebruik van de specifieke bouwstijl zou hij waarschijnlijk wel veel meer bij leren. Maar dat kon altijd nog op een ander moment. Naast het boek had Jaspar een papier gelegd met een potlood er op, voor moest hij een of andere ingeving krijgen tijdens het lezen van dit boek. Ergens sprak het zijn inspiratie zeer zeker aan, al ging hij niet meteen over tot het beginnen schetsen van iets. Dat kon later ook nog altijd. Plus, eer hij er uiteindelijk aan wilde beginnen werd hij opgeschrikt door een bepaald iemand die zijn keel schraapte. Echt, bijna had hij dat potlood naar die persoon toegeworpen, tot hij zag wie hem kwam storen. Iemand die hem uiteindelijk altijd zou mogen storen, zelfs als hij met belangrijke zaken bezig was, dan mocht Sylas zeker langs komen.

Haast meteen kwam dat typische plagend kantje van hem naar boven. Al had hij nu ook niet meteen zin om Sylas boos te maken, want dan kon hij de knul straks nog gaan zoeken ook. ‘Please, als ik mijn bril op had zou je me hier zo van men stoel hebben geplukt en wie weet wat met me gedaan.’ Klonk het op een zelf zekere toon. Natuurlijk zou zijn boyfriend dat doen, misschien niet hier in de bibliotheek, zelfs niet als hij zijn bril op had. Maar even goed , hij zou het zeker doen. ‘Maar vertel me eens, wat zou ik moeten gaan doen dan? Dit boek geeft me wel echt veel inzichten hoor, dus het zou echt iets spectaculairs moeten zijn.’ Plaagde hij vrolijk verder terwijl hij kort door de geblondeerde piekjes streek.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sylas Haze
Combusting Chicken
Combusting Chicken
avatar

PROFIELAantal berichten : 64
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 01-08-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Phoenix
Uiterlijke leeftijd: 18 years old
Quote: caution! I'm extremely hot

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   wo aug 02, 2017 11:40 pmCAUTION.
No way in hell dat hij Jaspar rustig zou laten verder lezen. Hallo, hij was hier, waarom zou hij nog met zijn neus in de boeken gaan zitten dan? Er was zo’n beter uitzicht, namelijk, hijzelf. Er kwam ook geen protest over zijn plotse interventie, wat maar beter was ook. Hij was hier net en hij had nog geen zin om weer weg te gaan. ‘Please, als ik mijn bril op had zou je me hier zo van men stoel hebben geplukt en wie weet wat met me gedaan.’ Merkte Jaspar op, waarop hij moest gniffelen. ”Correct”, Greens hij. Hier in de bibliotheek? Misschien net iets minder, maar niemand zei dat ze hier moesten blijven dan. Trouwens, met zijn bril op zag zijn boyfriend er mogelijks nog hotter uit. Dus hij mocht die nog wel even ophouden, tbh.

‘Maar vertel me eens, wat zou ik moeten gaan doen dan? Dit boek geeft me wel echt veel inzichten hoor, dus het zou echt iets spectaculairs moeten zijn.’ Vroeg hij dan. Oh, de onschuldigheid zelve uit hangend. Sylas boog voorover, zijn voorhoofd leunde zachtjes tegen dat van de andere jongen aan en hij keek hem diep in zijn ogen. ”Mij?” Zei hij toen, met een licht hese stem. Vervolgens leunde hij weer weg. ”Of is dat niet spectaculair genoeg voor jou?” Vroeg hij een tikje uitdagend. Oh, hij gaf beter wel een gepast antwoord, anders zou er wat zwaaien hoor.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jaspar Tehrani

avatar

PROFIELAantal berichten : 69
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 01-08-17
Accounts : - Joey Shapiro
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ice bending
Uiterlijke leeftijd: 19
Quote:

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   do aug 03, 2017 12:41 pmAll Or Nothing
Het feit dat Sylas het ook onbeschaamd toe gaf deed hem even lachen. Echt hoor, soms kon hij zo doorzichtig zijn maar dat was zeker een van de zaken die hij zo geweldig vond aan de knul. ’Je bent onvoorstelbaar weet je dat.’ Al vanaf het moment dat hij zijn ogen op Sylas had gericht al die tijd terug wist hij het wel, dit was zijn forever persoontje. Iets wat hij niet snel toe gaf of zo, maar het was nu eenmaal zo. Hij was het totaal pakket, met alles erbij zelfs het combusten zo nu en dan. Om eerlijk te zijn vond hij het gaan zoeken van hem soms nog wel leuk, toch als hij niet de aanleiding was er van. ’Goeie nap gehad blijkbaar? Je haar zit nog wat warrig.’ Al mis stond het bed head haar hem zeker niet ghehe.

Goed, stiekem had hij al lang besloten dat hij zijn tijd ging spenderen met Sylas, maar om de knul er een beetje voor te laten werken maakte het helemaal compleet. Een huivering trok door zijn lichaam wanneer de jongen zijn stem weer klonk. Hoezo was dat eerlijk? Geen enkele man op aarde kon daar nee tegen zeggen of zo. Voor even raakte hij helemaal bevangen door die blik in zijn ogen, het maakte hem helemaal week van binnen. Het was dat de knul zich terug naar achteren bewoog, want anders had hij hem toch even over de tafel heen getrokken hoor. Jaspar legde kort zijn beide handen op tafel, probeerde zichzelf weer tot rust te brengen. Niet lang daarna sloeg hij het boek toe en stond hij op. ’Er bestaat niets spectaculairder dan dat.’ Prevelde hij kort alvorens hij zijn lippen op de zijne drukte, niet lang, maar lang genoeg om te laten blijken dat de boodschap was over gekomen.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sylas Haze
Combusting Chicken
Combusting Chicken
avatar

PROFIELAantal berichten : 64
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 01-08-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Phoenix
Uiterlijke leeftijd: 18 years old
Quote: caution! I'm extremely hot

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   di aug 08, 2017 1:56 pmCAUTION.
Zijn woorden zorgden ervoor dat Jaspar in de lach schoot. Hé, het was gewoon de waarheid hoor. Daar viel niet mee te lachen. ’Je bent onvoorstelbaar weet je dat.’ Zei hij vervolgens. Sylas knikte bevestigend. ”I know”, Zei hij, even zelfzeker als net. Sommige mensen vonden hem arrogant, en hij snapte wel waarom. Gelukkig had Jaspar er mee leren leven. ’Goeie nap gehad blijkbaar? Je haar zit nog wat warrig.’ Vroeg de jongen hem vervolgens. Hij haalde zijn hand door zijn kapsel, dat eigenlijk toch altijd even warrig zat als nu. Echt veel was er niet aan te doen. ”Ik heb zeker wel een goeie nap gehad”, Antwoordde hij vervolgens op de vraag. Aah, niks zo fijn als een nap.

Alhoewel Jaspar teasen ook wel een leuke bezigheid van hem was. Zoals nu dus. Hij wist perfect hoe hij het de jongen moeilijk kon maken. Geamuseerd keek hij toe hoe hij het lastig kreeg. Al was hij ook wel tevreden toen hij er eindelijk aan toe gaf en kort zijn lippen op de zijne drukte. ”Dat dacht ik al”, Zei hij met een tevreden brommetje in zijn keel. Hij stond op van de tafel en keek Jaspar opgewekt aan. ”So, wat voor dingen heb je bedacht om me te entertainen dan?” Vroeg hij, waarna hij zijn boyfriend afwachtend aan keek.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jaspar Tehrani

avatar

PROFIELAantal berichten : 69
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 01-08-17
Accounts : - Joey Shapiro
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ice bending
Uiterlijke leeftijd: 19
Quote:

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   zo aug 20, 2017 2:57 pmAll Or Nothing
Natuurlijk moest de jongen goedkeurend antwoorden. Wat had hij anders verwacht right? Maar goed, dat was dan ook een van de zaken die hem zo onweerstaanbaar maakte. Alsof hij werkelijk een keuze had tussen hier blijven zitten of zich bezig houden met Sylas. Like nee, die keuze bestond gewoon niet. Toch niet zonder hem kwaad te maken en tja dat ging hij nog altijd liever uit de weg. Stel je voor dat de boeken vuur vatten als hij even ging ontploffen. No thanks hoor. ‘Heb je ooit wel eens geen fijne naps dan?’ Sprak Jaspar lachend. Sylas napte vaak, al vond hij dat stiekem niet zo erg dan bleef de knul tenminste uit de problemen en alles.

‘Please, alsof je me werkelijk een keuze laat.’ Sprak hij hoofdschuddend. Wat klunzig greep hij het boek vast omdat snel in de juiste gang terug te zetten. No way dat hij bekend ging staan als iemand die zijn spullen niet opruimde hoor! Sylas was ondertussen ook al opgestaan van de tafel, klaar om de wereld te gaan veroveren leek het wel. ‘Oh? Zit het zo?’ Sprak hij terwijl hij zijn wenkbrauw even op trok. ‘Jij trekt mij weg bij mijn entertainment, dan moet jij een nieuwe vorm van entertaining aan bieden hoor.’ Grijnsde hij een tikje bijdehand.


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: Mind of mine   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Mind of mine
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
Miss Bluebonnet's abode
 :: f i r s t . f l o o r :: l i b r a r y
-
Ga naar: