Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 this. is. SPARTAAAAA

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sylas Haze
Combusting Chicken
Combusting Chicken
Sylas Haze

PROFIELAantal berichten : 64
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 01-08-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Phoenix
Uiterlijke leeftijd: 18 years old
Quote: caution! I'm extremely hot

BerichtOnderwerp: this. is. SPARTAAAAA   wo aug 02, 2017 8:04 pmCAUTION.
Voor het eerst in tijden moest hij helpen met afruimen na het avondeten. Niet dat hij er grote problemen mee had. Hij leefde hier namelijk op kosten van Bluebonnet dus dan kon hij evengoed meehelpen als het hem gevraagd werd. Eerlijk gezegd was hij echt geen moeilijke gast in zo’n dingen. Hij wist dat de afwas vaak bedoeld was voor mensen die straf hadden, maar afruimen was iets wat iedereen wel eens moest doen. Eén van de mentoren, Laurice nogwat, moest supervisie houden terwijl hij de vuile vaat richting de keuken bracht.

En hij weigerde om meer dan twee keer heen en weer te lopen. Waardoor hij zoveel mogelijk borden tegelijk probeerde te dragen. De stapel was echt te groot om in één keer naar de keuken te brengen maar hij was koppig en probeerde het toch. Met alle gevolgen van dien. De hele stapel viel uit zijn handen, op de grond, in wel duizend stukjes. ”Merde”, Vloekte hij, in het Frans, gezien hij in Frankrijk had leren vloeken. ”Aaah putain”, Vloekte hij opnieuw, toen hij merkte dat er een scherf van een bord langs zijn scheenbeen had geschaafd en een oppervlakkige, licht bloedende wond had nagelaten.

&Laurice

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Laurice Andersson
Mentor
Mentor
Laurice Andersson

PROFIELAantal berichten : 294
IC-berichten : 66
Registratiedatum : 02-04-17
Leeftijd : 20
Accounts : Laurice Andersson
Pippa Fraser
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Overleden mensen zien
Uiterlijke leeftijd: 17
Quote: Magic is all around, you just have to believe

BerichtOnderwerp: Re: this. is. SPARTAAAAA   wo aug 02, 2017 9:36 pm

Het avondeten begon langzaam tot een einde te komen en Laurice wist wat haar te wachten stond. Het mentorleven had meerdere verantwoordelijkheden dan dat ze eerder verwacht had. Zo moesten zij, Lyana en Sam afwisselend het opruimen van de dagmaaltijden begeleiden en zorgen dat alles spik en span zou worden achtergelaten. Echt een shitklus. Het was immers niet echt haar ding om 'slavendrijver' te zijn, maar goed, meestal luisterden de kinderen wel. Op zich hoefde ze zelf niets anders te doen dan van een afstandje toekijken of iedereen zijn taak goed volbracht, maar tot nu toe had ze elke keer wel iets mee geholpen. Zo zat de taak er sneller op en had ze zelf ook meer het gevoel dat ze recht van spreken had als mensen hun post te vroeg verlaatten.

Stoelen schoven naar achteren en onder veel lawaai liep de eetkamer leeg, op de opruimcrew na. Als het goed was wist iedereen wel zo ongeveer wat ze moesten doen, dus hoefden ze gelukkig geen bevelen te lopen geven. Ook zelf stond ze op en pakte één van de zwaardere pannen van tafel. Die waren meestal net iets te veel voor de kleintjes onder hun. Snel, zodat ze hem niet kon laten vallen bracht ze hem naar de keuken waar ze hem boven de grote prullenbak om de weinige restjes weg te gooien. Oef, die warme smerige walm van de eerder weggegooide etensresten vond zijn weg naar buiten zodra ze het ding geopend had. Jak. Met haar hoofd iets weggedraaid om niet te gaan kokhalzen schudde ze de pan snel ondersteboven en sloeg de prullenbak toen snel weer dicht. Onderweg naar de kraan, waar wat anderen al een sopje aan het maken waren viel haar een van de jongens op. Behalve zijn lengte, werd haar oog vooral getrokken door de bijna onmogelijk grote stapel servies in zijn handen. Jeez, die had er zin in die gast, maar ehmmm... als het maar goed ging. Hij had het in ieder geval al tot de keuken gehaald... Hij zag er oud genoeg uit om te weten waar hij mee bezig was. Ze besefte pas dat ze er misschien beter toch iets van had kunnen zeggen toen ze het letterlijk fout zag gaan. Haar gezicht veranderde in een lichtelijke grimas terwijl ze de klap al aan voelde komen, maar er niets meer aan kon doen. ”Merde!” Het was Laurice al vaker opgevallen hoe mensen in dit huis in alle mogelijke talen begonnen te schelden. Om eerlijk te zijn vond ze het best grappig. Met een veelbetekenende blik keek de naar de kindjes om zich heen die allemaal hetzelfde leken te hebben zien aankomen. Haha die kleintjes hadden altijd zulke leuke uitdrukkingen die echt boekdelen schreven. Ja, wie zich brand moet op de blaren zitten! De wijsneusjes. Het meisje met de verschillend gekleurde ogen draaide zich toen om om een ontsmettingsdoekje uit een kastje met EHBO-spulletjes te halen en liep naar de jongen toe. "You know that was your own fault right?" zei ze lichtelijk belerend, waarna ze er vriendelijk nog iets aan toevoegde. "Let me take a look at that," Ze had een knikje naar het been van de jongen gegeven waarna deze verder mopperde. ”Aaah putain!" Laurice kon een lachje nu niet meer inhouden. "Didn't know the Frensh cursed with presidents names as Putin." Ze beet haar lippen even op elkaar om haar lachje weer weg te drukken. Het betekende vast iets heel anders en in dat geval zou het super flauw zijn. "Come and sit so I can take care of that battlewound," zei ze toen grappend met een knikje richting een klein krukje tegen de muur. Het was chill dat de andere kinderen in de keuken hun taak weer langzaam hadden opgepakt.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sylas Haze
Combusting Chicken
Combusting Chicken
Sylas Haze

PROFIELAantal berichten : 64
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 01-08-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Phoenix
Uiterlijke leeftijd: 18 years old
Quote: caution! I'm extremely hot

BerichtOnderwerp: Re: this. is. SPARTAAAAA   do aug 03, 2017 12:19 amCAUTION.
De paar seconden tussen het moment dat de stapel om kantelde en de grond raakte, was oorverdovend stil. Alsof iedereen het zag gebeuren, inclusief hij, en zijn adem inhield. En toen kwam de klap. Bijna alle borden braken in stukjes, wat een hels lawaai veroorzaakte. De mensen die nog niet in zijn richting keken, deden dat nu obviously wel. Vooral de jongere kinderen keken hem met grote ogen aan. Alsof hij net hun voorouders beledigd had ofzo. En daar kwam Laurice al aangelopen, met de EHBO kit in haar handen. Die had sowieso wel goeie mentor kwaliteiten dan. Ze was zelfs sneller dan miss Bluebonnet zelf. Al was hij blij dat die niet in de keuken had gestaan op dit fatale ogenblik.

"You know that was your own fault right?" Zei ze op een belerend toontje, al klonk ze niet boos ofzo. "Let me take a look at that," Zei ze toen, waardoor hij nu ook door kreeg dat hij echt aan het bloeden was. Hij vloekte nog een keer, uit gewoonte, en omdat hij gewoon echt vaak vloekte. Wie zou nu ook niet vloeken op een moment als dit? "Didn't know the French cursed with presidents names as Putin." Lachte ze. Ondanks alles moest hij ook lachen, oké, hij was dan vaak grumpy maar hij had wel humor. ”Not Putin, putain”, Grinnikte hij. ”Although I’d totally swear with Putin too”, Gaf hij vervolgens toe.

"Come and sit so I can take care of that battlewound," Zei ze, knikkend naar een krukje bij de muur. Gehoorzaam liep hij er heen en liet zich zakken. ”I’m so not looking forward to cleaning that mess up”, Zei hij met een zucht. Sylas stak zijn been wat vooruit, zodat ze er makkelijker bij kon. ”So, you’re Laurice, right?” Vroeg hij. Straks had hij het helemaal fout, maar ach, zo erg zou dat toch ook niet zijn?

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Laurice Andersson
Mentor
Mentor
Laurice Andersson

PROFIELAantal berichten : 294
IC-berichten : 66
Registratiedatum : 02-04-17
Leeftijd : 20
Accounts : Laurice Andersson
Pippa Fraser
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Overleden mensen zien
Uiterlijke leeftijd: 17
Quote: Magic is all around, you just have to believe

BerichtOnderwerp: Re: this. is. SPARTAAAAA   do aug 03, 2017 3:50 pm

Laurice had een lachje in willen houden over haar verschrikkelijk domme of flauwe opmerking, maar merkte gelukkig dat het niet nodig was aangezien ook de ander wat grinnikte. ”Not Putin, putain, Although I’d totally swear with Putin too”, Laurice lachte. De woorden klonken in haar oren echt precies hetzelfde, op het Franse accent na. Eerst maar eens voor de wond zorgen. Gewillig liep de jongen naar het krukje die ze had aangewezen en ging zitten.  ”I’m so not looking forward to cleaning that mess up”, had hij met een zucht gezegd waarop Laurice duidelijk een lachje moest onderdrukken. "Yeah, I guess life sucks sometimes," mompelde ze terwijl ze de wond bekeek. Hij viel gelukkig heel erg mee, maar wat ontsmetten kon nooit kwaad. "Just like my Frensh," grinnikte ze daarna als vervolg op haar eerdere zin, met een korte blik op het gezicht van de jongen. ”So, you’re Laurice, right?” Ze keek automatisch weer op bij haar naam en grijnsde lichtjes. Echt grappig hoe best veel mensen haar nu bij naam kende. Zelf mensen waar ze nog nooit echt mee gepraat had. Zou wel door het mentorschap komen, want ze kon zich niet voorstellen dat ze haar anders opgemerkt hadden. "Yes, that's me," antwoordde ze met een iets wat verlegen glimlach. "What's your name?" vroeg ze toen aardig terwijl ze het zakje rondom het ontsmettingsdoekje openscheurde. Ze voelde zich lichtelijk schuldig dat ze zijn naam niet kende. Ze was daar ook gewoon zo slecht in! Op het poetsrooster stonden de namen wel geschreven, maar daar had ze dan nooit een gezicht bij om het aan te koppelen. "This may hurt a little," zei ze toen even tussendoor om hem op het prikkende gevoel van het doekje voor te bereiden. "You've my permission to curse" vervolgde ze plagend, waarna ze opeens weer aan de aanwezigheid van de kleintjes dacht. Ze was haar voorbeeld functie bijna even vergeten. Ze wierp een korte blik op de kinderen om zich heen. Straks gingen ze het nog keihard roepen omdat zij het immers ook deed. "...Quietly..." was dus nog haar laatste, breedgrijnzende, quasi onschuldige toevoeging voordat ze het doekje voorzichtig met een zachte hand op de wond depte.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sylas Haze
Combusting Chicken
Combusting Chicken
Sylas Haze

PROFIELAantal berichten : 64
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 01-08-17
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Phoenix
Uiterlijke leeftijd: 18 years old
Quote: caution! I'm extremely hot

BerichtOnderwerp: Re: this. is. SPARTAAAAA   di aug 08, 2017 2:32 pmCAUTION.
Dit was echt wel de eerste keer dat iemand zo’n opmerking gaf over zijn vloeken. De meesten gingen geïrriteerd snauwen dat hij moest kappen, maar zij liet hem gewoon in de lach schieten. Hij vond het zo fijn om eens niet afgesnauwd te worden dat hij zelfs de moeite deed om het haar uit te leggen. Al wist hij niet of het echt zou helpen, gezien ze blijkbaar geen Frans sprak. "Yeah, I guess life sucks sometimes," Had ze namelijk gemompeld op zijn volgende opmerking. "Just like my French," Deelde ze vervolgens. Hij trok zijn blik los van de stapel kapotte borden en keek haar weer aan. ”What if.. You help me with cleaning up, and I’ll teach you some French?” Probeerde hij. Hé, als hij het niet voorstelde, kon hij ook niet weten wat ze er op zou antwoorden toch.

Eerst maar even checken of hij haar naam wel goed had, al bleek dat wel zo toen ze op keek toen hij hem uit sprak. "Yes, that's me," Zei ze toen met een glimlachje. "What's your name?" Vroeg ze vervolgens. Een erg logische vraag. ”Sylas”, Antwoordde hij, kort maar bondig. "This may hurt a little," Zei ze, en ineens had hij door dat ze een ontsmettingsdoekje had gepakt. Oh great. "You've my permission to curse" Zei ze wel. Gelukkig maar. Ze keek even om zich heen. "...Quietly..." Vervolgde ze met een brede grijns. ”I’ll try my very best to be-“, Begon hij, waarna ze het doekje tegen zijn wondje aan drukte.

”MmmmMMM Il brûle comme l'enfer”, Gromde hij, met zijn kaken op elkaar geklemd zodat hij niet teveel lawaai zou maken. Maar goed, het was nu wel ontsmet, dus zo ver waren ze al.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Laurice Andersson
Mentor
Mentor
Laurice Andersson

PROFIELAantal berichten : 294
IC-berichten : 66
Registratiedatum : 02-04-17
Leeftijd : 20
Accounts : Laurice Andersson
Pippa Fraser
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Overleden mensen zien
Uiterlijke leeftijd: 17
Quote: Magic is all around, you just have to believe

BerichtOnderwerp: Re: this. is. SPARTAAAAA   zo aug 20, 2017 11:35 am

Toen de jongen mokkend naar de rotzooi had verwezen had Laurice al een lachje moeten onderdrukken. Was het een probeersel om er onderuit te komen? Ging lekker niet werken. Ow leedvermaak. Ze had dus maar een beetje oppervlakkig geantwoord en betrok er haar Frans nog een beetje bij. Niet dat hij het niet door zou hebben hoe slecht haar Frans was na haar eerdere opmerking. ”What if.. You help me with cleaning up, and I’ll teach you some French?” Een brede, nadenkende grijns verscheen op Laurice gezicht terwijl ze haar blik eerst naar de rotzooi en toen op de jongen wierp. Haar ene wenkbrauw ging iets omhoog. Hij was goed... Met haar iets cynische blik had je kunnen denken dat ze het sowieso niet ging doen, maar ergens vond ze het wel grappig en zo mega groot was de puinhoop nou ook weer niet. Ze wist ook eigenlijk helemaal niet hoe Bluebonnet er op zou reageren als ze wellicht opeens op zou duiken. Laurice vermeed het liever dat de vrouw boos zou worden, al zou het niet op haar gericht zijn. Ush, ze kon echt niet tegen boze mensen. "Oui oui, quesque ce un tosti" zei ze dus maar met een half serieuze blik terwijl ze zich weer op de wond had gericht en een giecheltje in moest houden. Geen idee wat het betekende, maar dit was zowat het enige wat ze in de mooie taal kende... In het gesticht was er een vent geweest die de hele tijd van alles had uitgekraamd in het Frans. Wat zei hij ookal weer nog meer? Je suis un baguette? Het had allemaal in ieder geval iets met eten te maken. Passend bij de rotzooi. Jaja, goed over nagedacht dit.

Toen de jongen haar naam rade had ze automatisch meteen opgekeken en geglimlacht. Zelf stelde hij zich voor als Sylas terwijl Laurice een ontsmettingsdoekje tevoorschijn had gehaald. Haar waarschuwing dat het wel even zou gaan prikken leek hem weer wat meer bewust te maken van zijn wond. I’ll try my very best to be-“, hij begon al meteen te kreunen toen hij het doekje op zijn been voelde. Met de Franse scheldwoorden klonk het allemaal zeer pijnlijk, maar het zou vast wel meevallen. Laurice zorgde dat het snel over was waarna ze in de EHBO-kit rommelde op zoek naar iets van zalfjes. Misschien dat dat wat verzachting gaf. Ze pakte eerst een roze tubetje en probeerde op de achterkant te lezen waar het goed voor was. Damn, miscshien moest ze zich eerst maar eens beter op haar Engels gaan focussen. Het was haar al als een verassing gekomen dat ze zich hier zo goed met haar lichtelijk gebrekkige Engels had kunnen redden. In de tijd dat ze de taal op school had moeten lere had ze immers in het gesticht gezeten... Geluk dat haar ouders vroeger zo vaak Engels hadden gesproken als ze met hun buitenlandse zakenpartners aan tafel zaten. Bovendien hadden die zakenpartners zo nu en dan hun kinderen mee genomen. Niet dat haar ouders Laurice graag met die kinderen in aanraking wilden laten komen... De wellicht rare verhalen die de kinderen later aan hun ouders zouden kunnen vertellen over Laurices gedrag zouden immers slecht kunnen zijn voor hun reputatie.
"Ah nice, Swedishhhh," mompelde Laurice zachtjes in zichzelf toen ze haar eigen taal ook op de tube zag staan. "Salva till ytliga skavsår: Ta lite av salvan och smörja in det på såret. Låt det tårka så att det drar sig in i såret. Använd en till tre gånger om dagen tills såret har läkt sig." Nice, meteen de goede gepakt. "Lätt som en plätt!" Whoeps, alleen al door het lezen van Zweeds switchte haar hoofd over naar haar eigen taal. Dat had ze nog maar weinig gehad sinds ze hier was. "Sorry, all those languages" zei ze met een klein, verontschuldigend lachje naar Sylas waarna ze het tubetje ophield. "You want a finishing touch on it?"

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: this. is. SPARTAAAAA   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
this. is. SPARTAAAAA
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
Miss Bluebonnet's abode
 :: g r o u n d f l o o r :: k i t c h e n
-
Ga naar: