Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Sean Benton

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sean Benton
I came in like a wrecking ball
I came in like a wrecking ball
avatar

PROFIELAantal berichten : 53
IC-berichten : 18
Registratiedatum : 01-08-17
Accounts : Melvin, Levi, Alastor, Riven, Matthew, Sean, Chinchilla, Tawnee

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Stone, gem & crystal Manipulation
Uiterlijke leeftijd: 16/17
Quote: It must be true love ♥

BerichtOnderwerp: Sean Benton   za aug 05, 2017 12:57 am


Name: Sean Benton
Age: 20 (looks 16/17)
Gender: Male
Birth Place: Stuttgart


Faceclaim: Ivan Martinez
Looks: Sean is niet de enigste met glanzend bruin haar en helblauwe ogen. Hij is als twee druppels water met zijn broer Felix. Ze hebben praktisch geen verschillende kenmerken aan hun lijf; yea they looked at everything. Sean is net zoals Felix 1m85 en is gespierd gebouwd. Hij heeft een vrij vlak gezicht maar een veel expressievere manier van dingen uiten dan zijn broer. Je kan hem best goed lezen, omdat hij van nature gevoeliger is op dat vlak dan Felix. Hij draagt gemakkelijke kleding en is eigenlijk verplicht een bril te dragen. Sean heeft namelijk best een slecht zicht, hij is bijziend. Hoe dan ook draagt hij het ding eigenlijk nooit; zijn allergie voor lenzen dwingt hem tot een half-blind leven. Koppig als wat dus op dat vlak. Door het ongeval die zijn ogen heeft aangetast is zijn blik soms wat troebeler, aangezien de schade dieper geworteld zit dan een normale afwijking.


Inside: Sean zou geen vlieg kwaad doen uit zichzelf... Tenzij het voor een goed lachertje is. Hij is best een klier op dat vlak. Felix en hem vinden het geweldig pranks uit te oefenen op allerlei soorten mensen, zelfs hun grote broer. Sean neemt zijn grote broer Heath voor geen meter serieus, maar eigenlijk cared hij wel nog. DEze jongen is een beetje de gevoelige schakel van de broers, betekende dat hij veel meer emoties tot zich laat gaan dan zijn bro's. Hij neemt alles wel persoonlijk, dit omdat hij ook niet bepaald de slimste is. Hij weet dit deels van zichzelf en lacht er soms doorheen, ondanks dat hij er later lang mee kan gaan sukkelen. Hij is zo iemand die lang kan piekeren om een iets voor tien seconden... Om na enkele minuten er weer aan het denken. Een onopgelost conflict eigenlijk. Meestal vergeet hij het uiteindelijk zonder het echt op te lossen.
Door de jaren heen heeft Sean echter wel kinda geleerd dat de dingen weglachen bij een probleem soms het beste is, zoals iemand pijn doen met een of andere prank. Hij is dan ook iemand geworden die leeft voor het moment. Zijn carend karakter streek vroeger nog uit naar andere mensen maar na en bepaald aantal events in zijn leven is dit afgerond naar zijn broers. Misschien is het ook omdat hij een hopeloze romanticus is. Hij word zowat op alles verliefd, waarna een nachtje al genoeg is om hem helemaal gek te maken. Hij ziet alles eigenlijk als de ware. Als het dan ook niet uitloopt zoals hij had gedacht dat het zou lopen is hij best depressief. Maar na een dag of twee is hij vaak er weer bovenop.

Al bij al is Sean een happy dotje dat vooral geniet van het leven, maar ergens ook een oogje uithoud voor zijn bro's. Hij is dom, hopeloos en emotioneel. Hoe dan ook springt hij in gevaar zonder na te denken als dit zijn geliefden zou helpen; zelfs als ze iets zouden willen dat zijn gezondheid in gevaar zou brengen... Of eigenlijk in het algemeen. Als het gewoon grappig is zou hij het ook doen tbh.
Achter zijn happy facade heeft Sean wel soms last van down gedachten, maar dat probeert hij maar weg te lachen. Zwak was hij zeker, maar als niemand het zag was er geen enkel probleem.


Gift: Stone, gem & crystal Manipulation
Sean is eigenlijk in staat alles van steen om te vormen naar wat eender welk soort gesteende, edelsteen of kristal. Eigenlijk algemene grondstoffen om eerlijk te zijn die van steen voortkomen. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld van een normale steen een diamant maken of een bergkristal. Verder kan zijn huid zich shiften naar een bepaald soort gesteente, waaronder ook kristallen en dergelijke gems vallen. Stel je voor dat zijn arm bijvoorbeeld een amathyst word, maar zijn schouder dan weer obsidiaan en ga zo maar verder. Hij kan dit gebruiken om zichzelf te beschermen, maar het schaad hem ook zeer zeker. Verder heeft Sean de opmerkelijke gave om de voorgenoemde materialen te benden en vormen naar zijn wil, waardoor hij een uitstekende juwelier zou zijn. Hij kan er echter ook wapens van maken of meubilair voor wie terug naar de stone age wil gaan. Iets verder dan dit gaat zijn bijzondere gave om leven te geven aan de grondstoffen. Hij kan dus bijvoorbeeld van steen een muisje maken en dat ding ook daadwerkelijk laten leven, dit kan hij met kristal en andere gems ook zeker doen. des te groter de levensvorm des te minder details en des te kleiner de kans dat ze dan ook echt naar de echte vorm neigen qua gedrag. Hij kan nog net een normale kat maken, maar zou hij proberen een kristallen beer leven te geven, zou deze hoogwaarschijnlijk een rampaging monster zijn, niet te vergetende wat voor schade het Sean wel niet aandoet, aangezien het voor hem extreem zwaar is des te groter het ding is.

Touch: Er is maar een aanraking nodig van hem om een doodnormale steen, of eigenlijk eender welke steen, juweel, gem, kristal, ga zo maar verder, om te vormen naar iets anders. Er is hier echter een catch aan. Zijn hand of eender welk ander lichaamsdeel, die de oorsprong en aanrakingspunt is van het omvormingselement vormt automatisch een laagje van het gewenste gesteende op zijn huid. Dit zal dus bij grootte voorwerpen bijvoorbeeld een arm opeisen, waarbij zijn arm een hele dag vast kan zitten in bijvoorbeeld emerald als hij dat had gewild. Hij kan zijn ledemaat wel nog gewoon bewegen en gebruiken, maar het is zeker zwaar voor de rest van zijn lichaam. Mocht hij zich echt tever pushen zou het materiaal zo ver kunnen groeien op zijn lijf dat het hem helemaal bedekt voor een tijdje (dit zal dan in een soort van lagen en waves zijn als hij verschillende materialen naar verschillende dingen omvormt). Dit zorgt ervoor dat zijn hart, longen en zintuigen het zwaar te verdoen krijgen. Zware inspanningen zijn dan ook zeer moeilijk voor hem op dat moment. Het is echter wel een goede bescherming. Mocht het zijn ogen gaan bedekken zou het zijn zicht (wat dus al eens is gebeurd) schaden en ga zo maar verder.
Ook is Sean in staat soms dingen van scratch in steen te veranderen, in basic stone tho. Dit is misschien het enigste waar hij dieveel moeite moet voor doen (en waar hij zelfs soms nosebleeds en al van krijgt), maar als hij boos is of je hem wakker maakt uit zijn slaap dan kan je phone wel eens als steen eindigen. Sad laif. Ook hier word een deel van zijn lichaam gewoon steen, zoals bij het omvormen van gesteente ook het geval is. DE grootte is iets groter en effectiever, maar dat is normaal omdat het niet in zijn natuurlijke domein valt.
Body: Zoals hierboven beschreven staat is Sean dus in staat zijn lichaam met verschillende soorten gesteente te laten... overgroeien? als het ware eigenlijk. HIj kan dus in een soort stenen man veranderen, of een kristallen, of gemlike, of gewoon een mengeling. Maar zoals beschreven kan het zwaar zijn voor zijn lichaam. Hij kan ook een deel doen, zoals een arm. Hij kan dit eigenlijk los doen van het omvormen of vormen van gesteente, maar het is eigenlijk niet aangeraden wegens alle gezondheidsproblemen en de mogelijke risico om blind te worden; waar hij al goed voor opweg is.
Bending: Sean is in staat stenen te laten zweven enzo, much wow, maar ze ook eigenlijk van vorm te laten veranderen. Hij kan dit eigenlijk bij alle soorten gesteenten en... je krijgt het idee wel zo'n beetje. De hoeveelheid verandert niet en het blijft een vast vorm, maar hij kan wel gewoon een stenen zwaard maken of een mooi ketting van quarts. Hij kan echter geen metalen benden; misschien wel in zijn ruige vorm als het in steen zit maar het pure ervan is onmogelijk voor hem. Kiezeltjes, pure gems, kristallen... Dat zijn de soort dingen die hij wel eens kan gaan laten zweven met zijn magic.
Life: Sean is in staat om met zijn bending als het ware beeldjes te maken van dieren of andere dingen. Wat hij ook kan doen is dat beeldje leven geven. Hij heeft zelf een kristallen kat gemaakt voor zijn broer Felix ooit, maar hij s nooit echt verder dan die kat gekomen. Zoals eerder stond kan hij geschaad worden door deze deel van zijn gave. Zoals bij zijn touch gedeelte er namelijk een laagje gesteente over hem geen komt, is er ook een aftermath op zijn mentale kant mocht hij leven geven aan stenen. Hij kan namelijk zichzelf verstenen, als in upfreezen des te groter de vorm is. Je kan het zien als een soort van verlamming waar hij zelf een tijdje als een soort... Steen lijkt eigenlijk. Des te kleiner het figuurtje, des te korter deze trans. Bij de kat was zijn trans al bijna een uur of twee, drie. Vanaf een bepaalde grote beginnen de steenmonsters ook helemaal wild te worden, als hij dan ook nog eens een week in een soort versteende staat is, is het dus alles behalve handig grote beesten te gaan maken met zijn powers. Het zou voor zichzelf levensgevaarlijk zijn. NIet te vergeten dat hij zou sterven aan het feit dat hij in een soort coma ligt... En zonder goede hulp kan het dus snel over zijn voor hem... Als ze al niet te laat waren bij de rampage van het eventuele beest. Ook kan er gespeculeerd worden dat zijn manier van leven geven hem ook op langere basis invloed, aangezien hij maar dommer en vergeetachtiger lijkt te worden na elk beestje; alsof ze zijn geheugen opeisen.

Side note: Ik ben persoonlijk geen professional op het vlak van gesteenten enzo, dus sla me als ik iets verkeerds doe haha.


History

Sean is de jongste van de triplet aan broers. Het duurde vrij lang na Felix tot Sean er was, nog zeker een uur. Het was nogal een bevalling, zoals men zei. Al van kleins af aan was hij dus al een kleine rebel die alles behalve mee wilde werken met het proces. Aan vrij vroege leeftijd begon hij dan ook zijn gave te ontwikkelen, waarbij hij soms als kleine baby begon te huilen omdat hij iets wilde en alle kristallen beeldjes gewoon plotseling moederlief en vader aanvielen. Ja, heel lief uiteraard. Het shiften van body type gebeurde regelmatig, met de nodige gevolgen van dien. Hij moest vaak het ziekenhuis binnen opdat hij zichzelf pijn deed, waarbij hij al snel een onderdrukkend middel kreeg om het kind kalm te houden. Toen Sean eindelijk kon stappen werd het er echter niet veel beter op. Veel gaten in de vloer eigenlijk. Als hij boos was sprong hij vaak op en neer of gooide hij zich huilend neer. Als hij dan ook nog eens zijn lichaam shifte naar een zwaar gesteente waren gaten in de vloer onvermijdelijk. Zijn medicatie werd opgedreven, maar toen zijn ouders zagen dat het hem alleen maar down maakte stopten ze al snel met het spul. Liever een gelukkig kind en gebroken huis... Dan omgekeerd.
Sean groeide eigenlijk vrij normaal op, als je wegdacht dat hij het halve huis aan het slopen was. Hij kon er als klein kind vrij weinig aan doen aangezien het met zijn emoties mee kwam. Was hij happy leek hij plots te veranderen in een schitterende diamant, was hij down konden de beeldjes in huis wel eens door de ruiten gaan vliegen omdat hij even zijn cool verloor. Hij was eigenlijk... Niet zo verwend... Maar hoe zijn ouders het konden verdragen is nog steeds een mirakel. Het huis was een mess, met gaten in elke mogelijke richting. En als hij zijn zin niet kreeg werd het er zeker niet beter op. Hoe dan ook had hij altijd Felix om hem gezelschap te houden. Felix was waarschijnlijk de enigste die hij nog nooit pijn had gedaan. Hij was zijn beste vriend forever natuurlijk. Het was dan ook dat Sean zijn eerst mirakel voor de ander maakte; een kristallen kat. Hij was helemaal opgewonden om het meesterwerk te laten zien aan zijnn broer. Hij was toen iets van 6 jaar... En toen hij het wilde doen... gebeurde er iets. Hij wist niet meer hoe, maar het ene moment was alles ok, en het andere lag hij bewusteloos neer op de grond, zijn lichaam helemaal slap, zijn ogen wijd open pupillen klein. DE kat was echter springlevend en had zich op de rug van de kleine jongen genesteld. Niet veel later hadden zijn ouders hem gevonden en brachten ze hem naar het ziekenhuis, waar hij twee uur later ongeveer wakker werd. Niet veel later gaf hij de kat aan Felix en ze besloten hem samen Henk te noemen. DE kristallen kat leeft tot op de dag van vandaag nog steeds en terroriseert hun kamer maar al te graag.
De jaren die erachter volgende waren jaren dat Sean alleen meer en meer zijn powers begon te gebruiken om even te lachen of wat dan ook. Hij beheerste ze meer, ookal kon hij soms niet stoppen dat hij iets... randoms in steen veranderde als hij boos werd. Hij moest echter zijn krachten voor zichzelf houden... Wat lastig was. Hij bleef een jaar of twee zitten in het lager, waarbij het al snel duidelijk was dat Sean zit meer toelegde tot andere dingen dan werken voor school. Hij zat soms videos te maken van pranks die hij uithaalde met zijn broer, of hij deed het ook zonder camera. Het was leuk, veel leuker dan leren. En al die keren dat hij in de problemen is gekomen oh man... Het was ergens dan ook rond zijn 12 jaar dat hij plots.. leerde dingen van structuur te veranderen. Het veranderde de game bijna volledig voor hem. Hij kon normaal stenen in diamanten veranderen, hij kon alles maken van normale kiezels... De dag dat hij het ontdekte was de dag dat hij viel op hun oprit, die toevallig opgemaakt was van kiezels... in een oogwenk waren een paar van de kiezels veranderd in diamanten; niet veel later volgde de rest van de kiezels. Hij was er zo happy om. Nu kon hij ook de schade betalen die hij had aangebracht.

Meteen ging een alarm af bij de ouders. Ze drukten hem onder en hielden hem voor zichzelf. Ook Felix begon gebruik te maken van deze gave. Ze vroegen hem van alles te maken en Sean ded het met genoegen om zijn familie te helpen. Heath was de enigste die het niet echt vroeg... Langzaam maar zeker overdekte diamant zijn lichaam toch iedere maand... En hij wilde het niet zeggen maar het deedd pijn aan zijn ogen en zijn zicht ging achteruit. Hij bleef het doen, hij wilde ze helpen natuurlijk. In zijn vrije tijd maakte hij videos met zijn broer maar het was lastig. Hij moest zijn veranderde lichaamsdelen verbergen voor alles en het ronddragen van een arm die bestond uit diamant... Was zwaar. Mar hij verdroeg het, lachte zich door alle problemen heen... Hij probeerde het te verdragen door beeldjes te maken... Het maakte hem vergetelachtig als hij ze leven gaf. Het maakte hem gelukkig, het wist wel wat van zijn jeugd, maar het was misschien beter niet te wetn hierover... Felix hielp hem echter wel met te slagen voor zijn examens toen. Hij zat in het laagste niveau en kon al jaren niet slagen. Felix besloot in te springen en ging als hem. Hij slaagde meteen en met een diploma op zak ging Sean aan het werk in een coffeeshop.
Hij was nog maar iets van 16, misschien 17, toen hij er echt begon te werken. Maar na een maand was alles al downhill gegaan. Hij was eindelijk wel bevrijd van alle wensen die zijn familie had... maar de dag dat hij per ongeluk het opstapje voor de deur van de shop in emerald veranedrde...Veranderde zijn leven. Hij werd meteen aanschouwt als een of ander wonder... Krijg prijzen aangeboden voor.. Voor voor mensen te gaan werken en ga zo maar verder. Hij wist niet wat te doen en gaf toe, maar werd goed misbruikt. Het grootste deel van zijn zzicht verloor hij in nog geen tien dagen. Hij had het zwaar en wist niet goed wat hij moest doen buiten het weg lachen. Dat was het moment waarop Heath besloot de twins mee te nemen naar de loop van Bluebonnet... Waar ze sinds die dag leven. Sean probeert nog steeds het feit te verbergen dat hij slechtziend is en ook dat hij best down is om het feit dat hij niet alles kan doen.. Maar hij lacht het weg opdat hij nu met volle teugen kan genieten van het leven met zijn broers, vooral met Felix.

_________________


DO IT FOR THE VINE!

Sporadisch actief tot 06/09; offline 12/09 - 23/09
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Laurice Andersson
Mentor
Mentor
avatar

PROFIELAantal berichten : 294
IC-berichten : 66
Registratiedatum : 02-04-17
Leeftijd : 19
Accounts : Laurice Andersson
Pippa Fraser
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Overleden mensen zien
Uiterlijke leeftijd: 17
Quote: Magic is all around, you just have to believe

BerichtOnderwerp: Re: Sean Benton   za aug 05, 2017 7:14 pm


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Sean Benton
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: