Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Almost hit

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hedwig Loring

avatar

PROFIELAantal berichten : 40
IC-berichten : 30
Registratiedatum : 07-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Hedwig Loring
Victor Frankenstein
Girolamo Riario
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Visioenen
Uiterlijke leeftijd: 22
Quote:

BerichtOnderwerp: Almost hit   wo aug 16, 2017 3:57 pm


De donkere onweerswolken boven de gebouwen maakten plaats voor witte watten en de regen stopte traagjes met vallen. Eenmaal de laatste druppel verdwenen was, kwam Hedwig uit haar schuilplaats tevoorschijn. De eigenaar van de winkel waar ze zich verstopt had voor de nattigheid, stopte eindelijk met over het weer te zagen toen hij merkte dat ze het gebouw uit was.

De lucht rook fris en de hemel was helder, maar Hedwig spendeerde hier geen aandacht aan. Ze was naar het dorp gekomen omdat ze wou weten welke vaste gebeurtenissen deze lus had. Tot nu toe was het memorabelste dat ze had ontdekt de plotse regenbui geweest. De lucht was ineens overtrokken en ze had zich moeten haasten om een gebouw te bereiken voor de bui losbarstte. Het weer was iets waar je altijd rekening mee moest houden, wat je ook van plan was.

Rusteloos dwaalde ze door de straten, haar blik gleed over de huizen en hun bewoners. Ze bevond zich nu dichter bij de rand van het dorp dan bij het centrum en kon in de verte de weiden waar de boeren hun vee lieten grazen al zien.

Het was nu laat in de namiddag en Hedwig zag hoe de koeien en schapen terug naar hun stal geleid werden. De straten stroomden vol met dieren en mensen die om ter luidst riepen.

Bang om vertrappeld te worden, sprong Hedwig een klein zijstraatje in. Eenmaal de grootste groep weg was en het wat rustiger werd waagde Hedwig zich terug in de hoofdstraat.

Daar zag ze een meisje met roodblond haar, dat iets jonger leek dan haar, staan. Een beweging rechts van zich trok Hedwigs aandacht en ze zag dat een koe zich losgebroken had en recht op het meisje afrende.

Zonder na te denken rende Hedwig naar voren en trok het meisje een zijstraat in. Zo voorkomend dat ze in een overhoop gelopen pannenkoek zou veranderen.

Kan je in het vervolg kijken waar je loopt!”, riep ze kwaad. Het gebeurde namelijk niet elke dag dat ze iemand redde van een verpletteringsdood.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Julia Shapiro
Small-town Songbird
Small-town Songbird
avatar

PROFIELAantal berichten : 66
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 09-08-17
Accounts : • Julia Shapiro
Woonplaats : Nederland
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Poison extraction & Poison immunity
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: In my bones, I can feel it in my bones

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   wo aug 16, 2017 10:35 pm


say you gotta go
to a place i don't know


‘The way is a way, think slowly -
The sky turning, sending light in’


Het meisje neuriede een melodietje uit de toppen van haar gedachten, wandelde de straat over op de maat van de muziek. Ze had het gemist – het zingen, het éven buiten de vier muren van het gebouw zijn.  Het enige dat er nog miste en dat het moment nog helemaal perfect zou maken, waren de vertrouwde klanken van Joey’s akoestische gitaar – maar de muziek uit haar oortjes was voor deze keer een prima vervanger. Haar broertje wilde vandaag niet met haar meegaan naar het kleine dorpje, en zo was ze de natuurlijke zeer vervelende uitdaging aangegaan om uit te zoeken welk café de beste cappuccino van de lus serveerde. Julia had wel een warme oppepper verdiend na een week overleefd te hebben in de lus, zo vond ze zelf.

Ze had zelfs genoten van de overkomende regenbui, had haar volume in haar oortjes nog hoger gedraaid – puur genieten was dit, carpe diem to the fullest. De illusie van vrijheid. Ze was hier voor haar eigen bestwil. Het meisje bleef en bleef het maar tegen zichzelf herhalen, maar echt wennen deed ze er niet aan. Ze wilde haar oude leven terug, touren met Joey en Link, piepkleine festivalletjes bezoeken in the middle of nowhere, bloemenkronen knopen van wilde planten, mierzoete cocktails drinken tot in het diepst van de nacht… Nog even, nog even.

Julia was zo opgegaan in haar muziek, dat ze bijna niet merkte hoe ze van de hoofdstraat werd afgeplukt en ruw een zijstraat in werd geduwd – pas toen één van haar oortjes langs haar nek hing, hoorde ze eindelijk het geklop van hoeven en het woeste gebries van een dier – een koe op oorlogspad, dat geluid herkende ze onmiddellijk. Meteen daarna werd er ’’Kan je in het vervolg kijken waar je loopt!” naar haar gesnauwd, waardoor Julia, nog steeds verbijsterd van alles wat er de laatste paar seconden had plaatsgevonden, niet uit haar woorden kon komen. Ze slikte even, haalde schokkerig adem, nam van de gelegenheid gebruik om haar redster even beter te bekijken. Een meisje iets ouder dan zijzelf (alhoewel uiterlijk in een lus geen betrouwbare manier was om mensen op te beoordelen), met donkere haren die Julia van nature ook had en priemende, lichte ogen die haar boodschap nog eens extra kracht bijzetten. ’’Dat zal ik in het vervolg zeker doen,’’ bracht ze er uiteindelijk uit, haar ogen wijd opengesperd. Alsof ze van plan was nog een keer omver gelopen te worden door een koe. ’’Eh…’’ Julia rechtte haar haarband en wendde zich opnieuw tot het meisje. ’’…kan ik je bedanken? Wat dacht je van een kop koffie hier in de buurt, ergens?’’ Twee vliegen in één klap.

455 words - outfit - Hedwig Loring
BY MITZI

_________________
theme • voice

look like th' innocent flower, but be the serpent under 't.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t572-julia-shapiro
Hedwig Loring

avatar

PROFIELAantal berichten : 40
IC-berichten : 30
Registratiedatum : 07-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Hedwig Loring
Victor Frankenstein
Girolamo Riario
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Visioenen
Uiterlijke leeftijd: 22
Quote:

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   za aug 19, 2017 5:42 pm


Wijd opengesperde ogen keken haar aan, een hert in de koplampen. ’’Dat zal ik in het vervolg zeker doen,’’ Het leek een eeuwigheid te duren voor het meisje die woorden sprak. ’Eh…’’ ging ze verder, ’’…kan ik je bedanken? Wat dacht je van een kop koffie hier in de buurt, ergens?’’ Nu was het Hedwig’s beurt om met grote ogen naar de geredde te kijken.

Had ze net gevraagd om samen koffie te drinken? De blik in haar ogen vertelde Hedwig dat ze het meende. En hoewel Hedwig zelf nooit zo vriendelijk zou zijn en nog niet vaak zo’n aardigheid had meegemaakt, was het misschien wel logisch dat het meisje dit aanbood. Een niet zo prettige dood had haar overvallen als Hedwig haar het steegje niet in had getrokken.

Bekomen van het onverwachte aanbod, besloot Hedwig dat het de moeite waard was om even met het meisje te kunnen praten.

”Okay”, haar stem klonk zacht en oneven. Alsof ze hem in tijden niet gebruikt had.

Hedwig schraapte haar keel, proberend haar normale toon terug te vinden. “Waar wil je naartoe?”

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Julia Shapiro
Small-town Songbird
Small-town Songbird
avatar

PROFIELAantal berichten : 66
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 09-08-17
Accounts : • Julia Shapiro
Woonplaats : Nederland
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Poison extraction & Poison immunity
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: In my bones, I can feel it in my bones

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   zo aug 27, 2017 9:31 pm


say you gotta go
to a place i don't know


Koe. Steegje. Voorstel.

Het was allemaal in luttele seconden seconden gebeurd, te kort om voor Julia te verwerken wat er allemaal aan de hand was. Misschien had ze daarom haar suggestie voor een koffie als bedankje zomaar aan het meisje eruit geflapt – geen wonder dat de brunette haar net zo verbaasd aankeek als zij haar nog even geleden aangestaard had, inclusief de verbijsterde ogen en dito blik.

Was het zo raar, koffie als beloning voor een levensreddende actie? Was ze in zo’n kleine en hechte gemeenschap opgegroeid dat een aardig gebaar in Noord-Europa als vreemd werd gezien? Mensen gaven hun redders soms zelfs een gigantisch boeket bloemen als teken van waardering. Of geld. En sinds Julia officieel een jonge studente was in het huis van miss Bluebonnet, had ze simpelweg niet het bedrag dat hoog genoeg leek als een beloning. Een paar muntjes in haar broekzakken en wat op haar bankrekening, meer niet (op kleine festivals spelen spekte nou eenmaal niet haar pinpas). Genoeg voor twee kopjes koffie en... Daar hield het zo ongeveer wel bij op. Misschien nog een cupcake of muffin erbij, of zoiets. To share.

Na een stilte die waarschijnlijk maar eventjes duurde maar aanvoelde als uren, leek het meisje akkoord te gaan met een ‘oké’. Godzijdank. Gelijk daarna kwam er nog een vraag – waar ze naartoe zouden gaan. ’Eh – ik had eigenlijk gehoopt dat jij dat beter zou weten,’ glimlachte ze. ’Ik ben namelijk nog maar een week hier…’ Hopelijk zou dat ook een goede verklaring zijn voor haar onoplettendheid en zou het meisje niet denken dat ze als een soort kamikazepiloot de straat op was gelopen. ’Mijn naam is Julia, trouwens,’ vervolgde ze (er alles aan doend om te spanning tussen de twee wat te verlichten), zich klaarmakend om alvast het steegje uit te lopen,

300 words - outfit - Hedwig Loring
BY MITZI

_________________
theme • voice

look like th' innocent flower, but be the serpent under 't.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t572-julia-shapiro
Hedwig Loring

avatar

PROFIELAantal berichten : 40
IC-berichten : 30
Registratiedatum : 07-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Hedwig Loring
Victor Frankenstein
Girolamo Riario
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Visioenen
Uiterlijke leeftijd: 22
Quote:

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   ma aug 28, 2017 5:34 pm

I’m only a girl with a candle to guide me
Het meisje gaf blijk dat ze zelf nieuw was in de lus en eigenlijk geen idee had waar naartoe te gaan. Even dacht Hedwig dat ze waarschijnlijk uren in het dorp zouden rondlopen zonder ook maar enig café te zien, maar dan meende ze zich een gezellig klein cafeetje te herinneren, niet al te ver hier vandaan. Hedwig dacht dat ze het plaatsje wel terug zou kunnen vinden, zelfs al had de plotselinge stormloop van dieren en de vluchten in kleine steegjes haar oriëntatie wat verward. Ze kwam tot de conclusie dat het de moeite waard zou zijn om het café te zoeken. ”Wel, ik ben ook nieuw hier, maar ik heb daarnet wel een café gezien. Ik kan proberen het terug te vinden”, stelde ze voor.

Ze begon naar de hoofdstraat te stappen toen het meisje zich voorstelde als Julia. ”Ik ben Hedwig”, vertelde ze haar. Hedwig bleef aan de uitgang van de straat even staan om zich te oriënteren. Links kon ze de weiden en bossen die buiten het dorp lagen boven de huizen zien uitsteken. Rechts was dus de richting die ze moesten inslaan als ze naar het centrum wouden. ”Hier moeten we rechts, en ik denk dat het ongeveer tien minuten wandelen is voordat we moeten afslaan”. Of ze daar naar links of naar rechts zouden moeten wist Hedwig op het moment niet, maar ze verwachtte dat er daar wel een punt zou zijn waaraan ze zich zou kunnen oriënteren.


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Julia Shapiro
Small-town Songbird
Small-town Songbird
avatar

PROFIELAantal berichten : 66
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 09-08-17
Accounts : • Julia Shapiro
Woonplaats : Nederland
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Poison extraction & Poison immunity
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: In my bones, I can feel it in my bones

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   vr sep 15, 2017 9:13 pm


say you gotta go
to a place i don't know


”Wel, ik ben ook nieuw hier, maar ik heb daarnet wel een café gezien. Ik kan proberen het terug te vinden.” In de eerste instantie fronste Julia haar wenkbrauwen - natuurlijk was haar redster ook nieuw hier. Ze wist ze wel uit te zoeken. Toen het meisje vervolgde dat ze inderdaad een café gezien had, verscheen er een zwak glimlachje op haar gezicht. Haar o zo gewilde koffie en een zitplek kwamen nu wel snel binnen handbereik. 'Wat fijn!' zei ze, misschien een tikje te hard, haar lippen nu opgetrokken in een grijns. 'Inndyr -' - ze brak bijna haar tong over de Noorse medeklinkers, hopend dat ze niet te belachelijk klonken met haar Amerikaanse accent - 'is een kleine stad, toch? Verdwaald zullen we niet raken, hoop ik.' Ze zei het met een hint van sarcasme in haar stem, al zou het Julia niet verbazen dat de twee meisjes daadwerkelijk zouden verdwalen; ze was vandaag al immers bijna omvergelopen door een koe. Verdwalen in een stadje met de grootte van een postzegel zou er dan ook nog prima bij kunnen.

Haar redster stelde zich voor als Hedwig. Interessante naam. Handen schudden zat er blijkbaar niet in (maar toegegeven, wie deed dat nu nog?), maar ze liep achter haar aan naar het begin van de straat. Julia volgde haar blik - links natuur, rechts de stad. ”Hier moeten we rechts, en ik denk dat het ongeveer tien minuten wandelen is voordat we moeten afslaan.” Julia knikte, probeerde het aanblik van de kleine stad op te slaan en te onthouden in haar gedachten voor een volgende keer. Ze zou immers nog lang haar dagen hier moeten doorbrengen. 'Ik neem aan dat je ook een studente bent van Miss Bluebonnet?' vroeg Julia Hedwig. Hopelijk had ze gelijk - en zo niet, dan verwachtte ze dat Miss Bluebonnet vast een bekende naam was in het kleine stadje. 

315 words - outfit - Hedwig Loring
BY MITZI

_________________
theme • voice

look like th' innocent flower, but be the serpent under 't.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t572-julia-shapiro
Hedwig Loring

avatar

PROFIELAantal berichten : 40
IC-berichten : 30
Registratiedatum : 07-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Hedwig Loring
Victor Frankenstein
Girolamo Riario
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Visioenen
Uiterlijke leeftijd: 22
Quote:

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   wo okt 11, 2017 4:50 pm

'Wat fijn! Inndyr -' een kleine glimlach verscheen op Hedwig gezicht toen ze hoorde hoe veel moeite het meisje had met de naam. Ze was duidelijk niet van uit de buurt, maar Hedwig kon het accent niet plaatsen en wist dus ook niet waar ze wel vandaan kwam. 'is een kleine stad, toch? Verdwaald zullen we niet raken, hoop ik.' Uit Julia’s toon bleek dat ze het niet verbazingwekkend zou vinden mochten ze toch verdwalen en Hedwig kon niets anders dan haar gelijk geven. Het dorp was dan misschien klein, maar de stormloop aan dieren hadden al haar herinneringen aan de weg naar hier door elkaar gehaald. Verdwalen zou zeker niet zo moeilijk zijn;

'Ik neem aan dat je ook een studente bent van Miss Bluebonnet?' vroeg Julia. Hedwig knikte: “Ja. Jij ook mag ik aannemen?” Even draaide ze zich om, om Julia’s uitdrukking te peilen, waarna ze zich weer op de weg richtte. Haar blik dwaalde langzaam over de huizen en de paar winkeltjes die het dorp had, op zoek naar het café. “Hoe ben je hier terecht geraakt?” vroeg ze om het gesprek draaiende te houden.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: Almost hit   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Almost hit
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
I n n d y r
 :: c e n t r e
-
Ga naar: