Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Mist Pryer

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mist Pryer

avatar

PROFIELAantal berichten : 15
IC-berichten : 3
Registratiedatum : 30-08-17
Accounts : -Mindo Jackson
-Felix Benton
-Bum Yoon
-Mist Pryer
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Distorting Touch
Uiterlijke leeftijd: 18 Years
Quote:

BerichtOnderwerp: Mist Pryer   ma sep 04, 2017 12:01 am
Mist Felin Pryer
a l g e m e e n

Leeftijd: 19 years
Uiterlijke leeftijd: About 18 years
Bijzonderheid:  Distorting touch
- Mist kan haar gave slecht controleren, het zit in haar. Het is een soort energie waar ze zelf weinig aan kan doen, daardoor past ze haar gave onbewust toe wanneer ze lichamelijk contact met iemand maakt. Daarom de naam, met haar aanraking kan ze bepaalde dingen oproepen. Als ze dit zou willen, zou ze het ook zonder aanraking bij iemand op kunnen roepen die in een radius van ongeveer 10 meter bij haar in de buurt staat. Dit doet ze echter eigenlijk nooit, al kan ze dit soms perrongelijk doen wanneer ze emotioneel zwak is. Wanneer zijzelf bijvoorbeeld heel erg kwaad, verdrietig of bang is, verliest ze een groot deel van de controle over haar gave. Met haar gave kan ze het volgende;

Stage 01: Provoking of emotions
Haar aanraking roept onwijs sterke emoties bij haar slachtoffers op, dit kan vrijwel iedere emotie omvatten, maar meestal omvat het een van de diepste emoties; Haat, lust, verdriet, woede, blijdschap of angst. Meer ingewikkeldere emoties ook, zoals gemis, zelfhaat, walging, honger etc. etc. Welke emotie het is, blijft altijd de vraag. Vaak versterkt ze wat de ander dan al voelt, maar dat is niet altijd het geval. Wat er eigenlijk gebeurd is dat ze een wervelstorm aan emoties opwekt bij de ander, die niet altijd even positief zijn. Sterker nog, zelfs als het al een positieve emotie is, is het vaak zo overweldigend sterk dat het weinig goeds doet.

Stage 02: Draining energy
Als gevolg op het hierboven genoemde ontdoet ze de ander van diens energie. Het opwekken van zulke sterke emoties bij een ander kost diegene een hoop kracht. Hoelanger ze de ander aan blijft raken, hoe erger de gevolgen zijn. Voor haar heeft het weinig nadelen, ze krijgt er juist zelf een soort 'energy boost' van. Pas zodra ze het contact verbreekt stopt dit, de ander kan dit ook doen, maar dat is niet gemakkelijk.

Stage 03: Spreading disease.
Dit gebeurd niet altijd, maar zodra het contact voor een langere periode door gaat, kan ze de ander heel erg verzwakt achterlaten. Voor een of andere reden zwakt ze daarmee het immuunsysteem van de ander ook heel erg af, waardoor diegene veel kans krijgt om ziektes binnen te krijgen in deze verzwakte staat.

Ouders: Alicia Halfway[Mother, deceased] Dereck Pryer[Father]
Broers/zussen:
- Soarin Pryer [Older brother] [Alive]
-Keith Pryer [Younger half-brother] [Deceased]
Geboorteplaats: Norway

Inventory

Glasses;; Mist haar zicht is vrij slecht (zoals later nog beschreven zal worden). Ze is heel erg bijziend en heeft haar bril daardoor heel erg nodig.
Sketchbook;; Samen met wat potloden etc. Haar grootste hobby is tekenen en schilderen.
Pills;; Mist heeft een hoop angsten, om zichzelf op sommige momenten tot rust te brengen heeft ze kalmerende pillen.
Keys, gum, other junk;; basically wat je in iedere tas wel vindt.
Gloves;; Om te voorkomen dat ze iemand aanraakt, draagt ze eigenlijk altijd handschoenen.
Icarus;; Icarus is een kraai met een gebroken vleugel. Het is haar huisdier en vaak staat hij op haar schouder of hupt hij rond in haar buurt.

u i t e r l i j k

Foto:
x:
 
Face claim: Majo candela
Omschrijving uiterlijk: Mist is niet een onwijs indrukwekkende verschijning; ze is maar 1 meter 58 lang, is dun en zwak. Overal ziet ze er vrij breekbaar uit, wat ze ook is. Ze heeft in verhouding tot de rest van haar lichaam vrij lange benen. Haar haar is zo grijs als de mist, terwijl het niet geverfd is en komt tot ongeveer haar schouders. Samen met haar opvallend lichte blauw-grijze ogen die bijna wit lijken, laat het haar toch opvallen in de menigte. Meestal draagt ze vrij grijze, witte of zwarte kleren, vooral geen felle kleuren die op zouden vallen. Daarbij sluiten haar kleren zo'n beetje ieder beetje blote huid af, afgezien van haar gezicht. Op haar neus ligt eigenlijk altijd een bril met ronde glazen.i n n e r l i j k

Karakter: Oh man, Mist ligt behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Ze is een lopende verzameling van problemen. Waarschijnlijk heeft ze een bepaalde angststoornis, want bijna alles maakt haar bang. Ze kan slecht tegen veel mensen op één plaats, lawaai, stress, kleine ruimtes, hoge hoogtes en eigenlijk alles wat ook maar een beetje overweldigend is. Anderen vertrouwen doet ze eigenlijk zo goed als niet en ze is onwijs op zichzelf gewezen. Haar sociale skills zijn zo goed als niets, waardoor ze vaak stil is en als ze praat is dat eigenlijk altijd stotterend. Ze is nooit echt op haar gemak en dat is te zien aan haar houding ook. Mist is zwak, zowel fysiek als mentaal. De kleinste dingen maken haar al overstuur en ondanks dat ze dat vaak niet eens wilt huilt ze vaak. Ze is een complete pushover die eigenlijk alles toe staat zonder terug te vechten, omdat ze daar te angstig voor is. Nooit zou ze een vlieg kwaad doen, maar in de werkelijkheid ligt dat wel anders. Doordat haar krachten vrij onstuimig en krachtig zijn heeft ze er vaak ook weinig controle over, waardoor ze anderen soms zonder haar bedoeling kwaad aan doet. Hier heeft ze de aller grootste hekel aan en doet dan ook alles om te bewijzen dat ze een goed mens is, maar slaagt daar vaak genoeg niet in.
Important note: Mist is niet blind, maar het komt in de buurt. Ze is bijziend en heeft daarom haar bril nodig. Deze helpt echter niet volledig, dingen blijven vaag en vlekkerig. Zodra het donker wordt, kan ze bijna niets meer zien en ondanks haar bril ziet ze nog veel dingen en dansen er vaak vlekken voor haar ogen. Alleen wanneer er heel veel licht is en ze haar bril op heeft ziet ze alles bijna zoals een normaal mens.
Zwakke punten:


  • Just plain weak
  • Pushover
  • Crybaby
  • Scared
  • Social outcast
[b]Sterke punten:


[/b]

  • Intelligent
  • Gentle
  • Good hearted
g e s c h i e d e n i s

In eerste instantie is Mist geboren in een vrij normaal gezin. Haar moeder en vader, Alicia en Dereck, waren niet altijd even gelukkig met elkaar, maar ze hadden daar vrede mee en konden zo goed functioneren. Beide hadden ze een prima baan en konden zich daardoor een vrij groot en luxe huis permitteren. Daar werd als eerste Soarin geboren. Enkele jaren later kwam ook Mist ter wereld, en zij werd het grootste probleem. Zodra haar moeder zwanger was geworden begonnen de problemen al; waar de vrouw eerst altijd zachtaardig en goed was geweest, kreeg ze nu plots emotionele uitbarstingen tegenover haar zoon en man. Daarbij werd ze telkens zwakker en vaak ziek. Uiteindelijk werd Mist dan geboren en Alicia kreeg door wat er aan de hand was. Ook zij was een peculiar, met andere gaves allicht, maar ze begreep snel genoeg dat haar dochter ook een peculiar was. Haar gave was echter een stuk minder makkelijk te maskeren dan de hare. Zijzelf had het altijd geheim gehouden voor haar man en samenleving waar ze zich in bevond, wetend dat dat verstandiger was. Voor haar dochter bleek dit echter niet zo makkelijk te zijn. Door het dragen van Mist was ze echter onwijs afgezwakt en niet lang na de geboorte werd ze ernstig ziek. Een aantal jaren gingen voorbij en ze werd steeds zwakker, totdat de ziekte die ze van haar dochter had gekregen haar het leven kostte. Vlak voor haar dood vertelde ze haar man en dochter over de Peculiars en wat alles betekende. Haar man was woest en kapot tegelijk, omdat zijn vrouw was overleden. Dit zorgde voor problemen in het gezin, waarin de vader vaak zijn frustraties en verdriet op haar af reageerde. Mist had geluk met haar broer, Soarin, die het vaak genoeg voor haar opnam. Hij accepteerde haar en zag het goede in haar, waardoor ze nog enigszins stand hield.
Vanaf toen bleven ze verhuizen, telkens weer omdat Mist problemen veroorzaakte op haar scholen. Uiteindelijk ontmoette Dereck een andere vrouw en hertrouwde. Deze vrouw was streng gelovig en ervan overtuigd dat ze op haar, nogal grove manier, Mist van haar 'zonde' kon ontdoen. Dat ging niet al te goed, maar Mist werd er wel voorzichtiger van. Meer ingenomen, afstandelijker. Ze zonderde zich af van iedereen en hield zich op de achtergrond, waardoor er geen problemen meer kwamen. Het was ook rond deze tijd dat de nieuwe stiefmoeder van een zoon beviel; Keith. Mist was toen 8 en Soarin 10. Hun vader was dolblij met zijn schijnbaar normale nieuwe zoon en liet Soarin en Mist zo goed als aan hun lot over. De al problematische Mist vond veel steun bij haar broer Soarin, ondanks dat die zijn eigen zorgen had. Zo verstreken de jaren en Mist wist zich een lange tijd gedeisd te houden, door extra voorzichtig te zijn. Haar half broertje Keith groeide op tot een onwijs lief kind, met wie ze het heel goed kon vinden. Ondanks dat ze niet dezelfde moeder deelden waren zowel zij als Soarin erg close met hun nieuwe half broertje. Mist werd 17, Soarin 19 en Keith 9. En toen ging alles mis.
Mist had Keith meegenomen naar een park waar hij, ondanks Mist haar waarschuwingen, in een hoge boom klom. Hij maakte een misstap en viel naar beneden. Mist wist hem op te vangen in haar armen, in haar blote armen. Ze had al jaren niemand meer aangeraakt en dacht dat zijn gehuil kwam door de angst die hij had gevoeld van de val en ze drukte hem enkel dichter tegen zich aan om hem te troosten. Het was pas toen hij plots slap werd in haar armen dat ze besefte dat er iets mis was, dat haar gave nog niet over was. Keith had het bewustzijn verloren en volledig in paniek had ze een ambulance gebeld. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, maar niet veel later overleed hij aan hoge koorts en een of andere ziekte die zich in hem had gepland. Ze had hem gedood. Vermoord, ookal was dat niet haar bedoeling geweest.
Vanaf dat moment ging alles vreselijk mis. Haar pleeg moeder en vader waren woest. Waar haar broer Soarin eigenlijk altijd met haar had meegeleefd en geholpen, kon hij haar ook niet vergeven voor de moord op zijn half broertje. Haar pleegmoeder heeft een poging gedaan haar om te leggen, waarin ze niet sloeg. Ze werd meegenomen en vanaf toen ging ze van dokter naar dokter, van rechtszaak naar rechtszaak maar niets hielp. Het laatste plan was om haar in een gesticht te stoppen, en dat gebeurde. Een jaar lang werd ze vast gehouden in een gesticht voor gekken, alleen op een koude, stenen kamer. Toen ze daar nog niet zo lang was vond ze een jonge kraai die uit zijn nest gevallen moest zijn. Mist nam de zorg van het beestje op zich en maakte zo haar enige en meest dierbare vriend; Icarus. Met veel moeite wist ze hem mee naar binnen te krijgen en op te voeden. Toen hij groter werd, liet ze hem buiten en voerde hem met haar eigen eten. Ze kregen een speciale band en hij was het enige wat haar op de been hield.
Na dat jaar werd ze echter opgehaald door een bepaald iemand die ze nog nooit had gezien. Met een hoop losgeld werd ze vrij gelaten en zo ontmoette ze Regi. Regi bevrijdde haar uit het gesticht en nam haar onder zijn hoede. Hij had gehoord over het nieuws van haar en na wat zoekwerk had hij haar locatie gevonden. Regi was zelf ook een Peculiar, wiens gave het was om, onderandere, de gaves van andere peculiars uit te schakelen. Door de artikelen was hij erachter gekomen dat Mist waarschijnlijk ook een Peculiar moest zijn. Hij beloofde haar veiligheid en nam haar en Icarus mee naar een loop. Samen leefden ze daar en even leek alles goed te gaan. Mist werd verliefd op Regi en die liefde leek wederzijds te zijn. Helaas volgde ongeluk haar opnieuw en Regi bleek niet helemaal te zijn als wie hij zich voordeed. Hij had twee kanten die elkaar heel erg tegenspraken; soms was hij lief en zorgzaam, andere momenten bedwingend en meedogenloos. Hij switchde voortdurend en werd onwijs bezittelijk, tot het punt waarop Mist niets kon zonder zijn toestemming. Door haar angsten en de onvoorspelbaarheid van Regi stond Mist alles toe, te bang om er iets tegenin te brengen. Zodra ze dat wel deed, was Regi vrij duidelijk dat hij dat niet toestond. Zo ging het een tijd door, totdat Regi één stap te ver ging. Hij ontnam haar de weinige vrienden die ze al maakte en wilde haar volledig voor zichzelf hebben, waarbij zelfs Icarus, haar vogel, in de weg stond. Regi brak Icarus z'n vleugel en wilde het beest eigenlijk omleggen. Mist zag dit echter op tijd en ging door het lint, waarna ze de controle over haar krachten verloor en hem zo ernstig verwondde. Geschrokken door wat ze had gedaan vluchtte ze weg uit de loop en ging er zonder ooit nog om te kijken vandoor. Ze verzorgde Icarus maar nog altijd kan hij maar slecht vliegen. Een tijdje zwierf het tweetal rond, totdat geruchten over de lus van Miss Bluebonnet haar oren bereikte. Nog altijd doodsbang en op de vlucht belandde ze nu hier, hopend dat ze misschien deze keer in vrede opnieuw kan beginnen.

_________________


I'm a goner, somebody catch my breath
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sam Ashton
Smashton
Smashton
avatar

PROFIELAantal berichten : 257
IC-berichten : 33
Registratiedatum : 05-12-16
Leeftijd : 17
Accounts : » Josie Mills
» Sam Ashton
» Finn Prowler
» Yara Perdio
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: » moodswinger
Uiterlijke leeftijd: » 19
Quote: "Don't get lost"

BerichtOnderwerp: Re: Mist Pryer   ma sep 04, 2017 12:15 am
_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Mist Pryer
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: