Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Spells You

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2
AuteurBericht
Zeal Dreyar
Deactivated Fuckboy
Deactivated Fuckboy
avatar

PROFIELAantal berichten : 855
IC-berichten : 283
Registratiedatum : 20-12-16
Leeftijd : 21
Accounts : ~Zeal, Tissa, Haythel, Jinn, Elesis, JR, Seji, Gerome, Namida, Link, Jeremy, Penelope, Laxus, Jake, Jackie
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Electricity
Uiterlijke leeftijd: 20 years
Quote: You make my weakness less weak. You make my crazy feel normal. You are the who. Love is the what. And this is the why. This is why I need you.

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   vr nov 03, 2017 10:29 pm


De twee waren naar de torenkamer gegaan. Daar, haast uit automatisme, had Zeal het raam open gegooid. Vrijwel meteen was hij kletsnat geworden. Een reden waarop Juniper een gepaste opmerking kon geven. “Conversations with me mostly get pretty tense,” sprak ze op zijn woorden. Zeal grijnsde lichtjes en zei haar de waarheid dat water een mooie man niet pijn kon doen. Juniper trok een wenkbrauw op. “True.” antwoordde ze. Oh wat hield hij van het spelletje dat ze aan het spelen waren. Wellicht had Juniper het niet zo door. Maar ze waren elkaar aan het uitdagen. Opmerkingen aan elkaar aan het geven en kijken of de ander toe hapt of niet. Hij hield er van. Het was één van de vele manieren om een ander te manipuleren. Natuurlijk zou hij dit nooit doen als Skyler naast hem had gestaan, maar nu durfde Zeal het af te stempelen als een ‘normaal’ gesprek. Zonder enige andere achterliggende gedachten. Hij was zo naïef aan het denken, maar hij negeerde het. Hij wou gewoon even genieten van het gevoel dat beetje bij beetje dichterbij kwam.

Zodra hij zich op het raam richtte, werd dat gevoel enkel sterker. Hij zei haar dat hij zijn Peculiarity wou beoefenen, maar dat dat waarschijnlijk te gevaarlijk was voor haar. “Ah. Too dangerous?” herhaalde ze en lachte. Zeal keek naar haar met een grijns. Ging ze hem uitdagen? “You don’t even know me, boy.” sprak ze. Haar ogen twinkelde. Ze leek ervan te genieten en Zeal deed vrolijk met haar mee. Hij keek haar geamuseerd aan. “Neither are you aware of my peculiarty. Maybe mine is stronger and more controlled.” Zeal lachte. ”Oh really?” reageerde hij. Alsof hij o zo onder de indruk was. ”Then why won’t you tell me a little bit more about your peculiarity?” vroeg Zeal de vraag die inmiddels voor de hand lag. Hij sloeg zijn armen over elkaar terwijl hij de elektriciteit voelde naderen in de lucht. Het zou nog even duren voordat het hen zou bereiken. Hij wist niet of Juniper hem het antwoord zou prijsgeven. Ze oogde op een persoon die liever informatie voor zichzelf hield. Zeal was echter wel nieuwsgierig naar haar peculiarity. Ook deels om te weten of ze een waardige tegenstander was, of dat ze zich niet zou kunnen verzetten tegenover hem.

{OOC: sorry kort ;w;


_________________

X NEW THEME Thanks Sammy! X
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t118-zeal-dreyar
Juniper Aldaine
Amethyst
Amethyst
avatar

PROFIELAantal berichten : 61
IC-berichten : 19
Registratiedatum : 29-09-17
Leeftijd : 21
Accounts : Juniper ;; Diana ;; Fallon
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Color Manipulation
Uiterlijke leeftijd: 20
Quote: Every inch of sky's got a star. Every inch of skin's got a scar.

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   wo nov 15, 2017 12:52 pm

“Then why won’t you tell me a little bit more about your peculiarity?” Zijn vraag kwam niet onverwachts. Ze had deze in principe zo goed als uitgedaagd toen ze aanduidde dat haar eigen peculiarity misschien sterker kon zijn dan de zijne. Ze betwijfelde dit, hij was namelijk niet voor niets ‘uitgeroepen’ tot mentor. Maar ja, wie wist, het kon maar net zo zijn dat zijn krachten niet zo enorm exceptioneel waren, maar dat hij deze daarentegen wel perfect onder controle had.
Voor even twijfelde de brunette of ze deze informatie wilde delen, het was immers een onbekende. Of nou ja, zo bekend als je een iemand-waar-je-vijftien-minuten-of-iets-dergelijks-mee-kletste kon noemen, dan. “Hmm,” mompelde ze toen ook, waarna ze haar armen over elkaar heen sloeg, onbewust, om haarzelf toch nog een beetje te ‘beschermen’ ondanks ze persoonlijke informatie vrijgaf. Was niet echt haar ding.
“I control colours.” Juniper sprak haar woorden uit voor ze deze naging en bedacht een enkele seconde later dat dit ontzettend doelloos klonk. Krachteloos. Inhoudsloos. Het was niet zozeer dat ze doodleuk de kleur van een bloemetje kon aanpassen, maar er was ook de mogelijkheid grootsere dingen te bereiken. Zo was er de optie mensen van zicht te ontdoen, om maar even iets te noemen. Dit had ze nog niet helemaal onder de controle, maar dit hoefde de jongen niet te weten. Om te voorkomen dat Zeal ervanuit ging dat deze peculiarity ronduit hilarisch was, wierp ze hem nog een “it has more to it than you think” toe. Daar moest hij het maar mee doen. Het zou haar echter niets verbazen als hij verder ging azen.
Ze wilde vragen wat de jongen zijn ‘dangerous’ peculiarity inhield, maar ze deed het niet. Simpelweg omdat ze hem het plezier niet gunde dat hij haar interesseerde. Ook was het waarschijnlijk zo dat de gast er toch zelf over zou beginnen wanneer ze er niet naar vroeg, puur omdat hij het type leek die graag zijn sterke punten deelde. Misschien ook niet, maar dan kon ze na een overweging het alsnog vragen. Juniper hield haar armen over elkaar, leunde weer nonchalant naar achteren tegen de muur en wachtte op een reactie.

_________________

The ashes of everything now
And then you're black again
Can't make it back again
From everything now
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Zeal Dreyar
Deactivated Fuckboy
Deactivated Fuckboy
avatar

PROFIELAantal berichten : 855
IC-berichten : 283
Registratiedatum : 20-12-16
Leeftijd : 21
Accounts : ~Zeal, Tissa, Haythel, Jinn, Elesis, JR, Seji, Gerome, Namida, Link, Jeremy, Penelope, Laxus, Jake, Jackie
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Electricity
Uiterlijke leeftijd: 20 years
Quote: You make my weakness less weak. You make my crazy feel normal. You are the who. Love is the what. And this is the why. This is why I need you.

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   vr nov 17, 2017 11:59 pm


De vraag naar de Peculiarity van een Peculiar was voor de hand liggend. Al helemaal als mentor zijnde. Het was bijna een plicht om de krachten van de kinderen te kennen en te weten waar hij op moest letten om ervoor te zorgen dat alles goed verliep. Natuurlijk kon hij op meerdere manieren erachter komen wat voor krachten Juniper had, maar hij besloot de directe aanpak aan te gaan en vroeg haar ernaar. Hij zelf had groot de neiging om zijn krachten te gebruiken. Hij voelde de elektriciteit al licht in de lucht hangen. Als het dichterbij zou komen, zou Zeal niks anders kunnen dan de bliksem geleiden die zonder twijfel op hem in zou slaan. Echter wist Zeal ook dat hij dat niet zomaar bij iemand anders in de buurt kon doen. Hoe groot de kracht was van de bliksem, wisselde van slag, maar meestal was het sterk genoeg om behoorlijk wat kracht met zich mee te nemen. Kracht die Zeal niet meteen onder controle kreeg. Om die reden wou hij het liefste het niet bij anderen uitvoeren. Hij zou anderen pijn kunnen doen en voor nu was hij nog de goede ‘normale’ Zeal die daar niet van hield.

“Hmm,” klonk het en Juniper sloeg haar armen over elkaar. Zeal keek haar afwachtend aan en zweeg. Zou ze nog lang wachten op een antwoord geven of zou ze geen antwoord willen geven? Dan had ze hem wel lopen plagen. Zeal zou het flauw vinden, maar begrijpen en alsnog erachter komen. Hij hoefde het Louise maar te vragen. “I control colours.” sprak Juniper uiteindelijk. Zeal’s wenkbrauw schoot omhoog. ”Colours?” herhaalde hij om na te gaan dat hij het niet verkeerd had gehoord. Hij keek haar niet ongelovig aan, meer wat verrast. Hij had nog niet eerder een wezen meegemaakt die kleuren kon beheersen. Wel veel mensen met de kracht van licht, maar dat was toch meer een element dan kleuren waren. Zeal vond het intrigerend en begon meteen te speculeren wat je er allemaal mee kon. Waar lagen haar grenzen? In eerste instantie dacht Zeal er niet veel van, maar zodra hij verder begon na te denken, besefte hij zich al snel dat je behoorlijk wat kon. Kleuren kwamen voort vanuit licht, dus als je de kleuren weg zou nemen, zou je dan ook het licht wegnemen? “it has more to it than you think” voegde Juniper er nog aan toe. Zeal knikte eens. ”I believe that. It intrigues me. I never heard of it before. Do you know more people with that power?” vroeg Zeal geïnteresseerd verder.


_________________

X NEW THEME Thanks Sammy! X
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t118-zeal-dreyar
Juniper Aldaine
Amethyst
Amethyst
avatar

PROFIELAantal berichten : 61
IC-berichten : 19
Registratiedatum : 29-09-17
Leeftijd : 21
Accounts : Juniper ;; Diana ;; Fallon
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Color Manipulation
Uiterlijke leeftijd: 20
Quote: Every inch of sky's got a star. Every inch of skin's got a scar.

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   za nov 18, 2017 7:25 pm

Zijn reactie was anders dan ze had verwacht; hij leek oprecht verrast en liet dat ook nog eens merken door te zeggen dat het hem intrigeerde. Ergens blij met zijn reactie, besloot ze op hem in te gaan en iets meer van haar persoonlijke stukje informatie te delen. Kon geen kwaad. Juniper had een hekel aan onderschatting en had wanneer hij haar een wat onserieuze reactie had toegeworpen niet meer van haar tijd geschonken. Hij had er zelfs voor gezorgd dat er een klein glimlachje op haar gezicht verscheen. "Yes, colours." Ze verplaatste haar gewicht weer naar haar benen en kwam 'overeind' van het leunen tegen de muur. Ze overbrugde wat afstand tussen de twee, waardoor ze op een iets toepasselijkere afstand van hem stond op het gebied van een gesprek, maar niet al te dicht bij het raam kwam.
"Knew one person, but lost him." Ze sprak de woorden luchtig uit en ging verder met haar overige info, om niet te lang te blijven hangen bij him, waardoor er geen gedachten in haar hoofd gingen spoken. Zodra ze niet te lang bij hem stilstond en zijn naam niet hardop uitsprak, was het oké, was een beetje het idee. Snel zei ze erachteraan: "It isn't pretty common." Juni haalde haar schouders op. "Depends on how much you got it under control, takes some time, but there are quite a lot of possibilities. It has a very variated range of things to it." Ze grijnsde schuin.

"What about you?" Ze vroeg het toch. Hoe stom het ook klonk, het feit dat hij normaal en zelfs geïnteresseerd op haar had gereageerd zonet deed haar wat loskomen. Loskomen in de zin van dat ze het oké vond iets met hem te delen en zich niet compleet af te sluiten, wat ze normaal gesproken altijd deed. Wat ze tot nu toe ook bij hem had gedaan, overigens. Ze was niet zo van het rondstrooien met persoonlijke info, hield er meer van de muur die ze rond haar had gebouwd hoog te houden. Hoe minder zielen op de hoogte waren van je privé-shizzle, hoe minder last je ermee kon krijgen, toch? Ach. "Dangerous, wasn't it?"

_________________

The ashes of everything now
And then you're black again
Can't make it back again
From everything now
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Zeal Dreyar
Deactivated Fuckboy
Deactivated Fuckboy
avatar

PROFIELAantal berichten : 855
IC-berichten : 283
Registratiedatum : 20-12-16
Leeftijd : 21
Accounts : ~Zeal, Tissa, Haythel, Jinn, Elesis, JR, Seji, Gerome, Namida, Link, Jeremy, Penelope, Laxus, Jake, Jackie
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Electricity
Uiterlijke leeftijd: 20 years
Quote: You make my weakness less weak. You make my crazy feel normal. You are the who. Love is the what. And this is the why. This is why I need you.

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   zo nov 19, 2017 12:01 pm


Waarschijnlijk zou men Zeal er niet voor aan zien, maar hij was ontzettend geïnteresseerd in bovennatuurlijke wezens. In de tijd dat hij in de cel had gezeten had hij heel veel onderzoek proberen te doen naar bovennatuurlijke wezens en zodra hij eenmaal vrij was gebroken had hij meteen meer onderzoek gedaan. Deels om uit te zoeken hoe hij de wezens kon onderuit halen of hoe hij ze juist kon gebruiken. De peculiarity die Juniper claimde te hebben had hij nog nooit van gehoord. Hij twijfelde er echter niet over dat ze de waarheid sprak. Waarom zou je erover liegen? Het boeide hem en hij wou er meer over te weten komen. Iets wat Juniper goed leek te doen. "Yes, colours." sprak ze terwijl ze recht kwam en wat dichterbij hem kwam zodat de twee een fatsoenlijk gesprek konden hebben. "Knew one person, but lost him." beantwoordde ze zijn vraag. Zeal keek haar voor een moment wat bedenkelijk aan. Zijn instinct zei hem om er niet verder op in te gaan en Zeal besloot daar naar te luisteren. Zijn aandacht lag immers meer bij haar krachten dan bij verloren liefdes of iets dergelijks. "It isn't pretty common." vervolgde Juniper al snel en leek zo ook niet verder in te gaan op het eerdere onderwerp. Zeal knikte eens. ”I noticed,” sprak hij instemmend. Vervolgens haalde Juniper eens haar schouders op. "Depends on how much you got it under control, takes some time, but there are quite a lot of possibilities. It has a very variated range of things to it." legde Juniper verder uit en grijnsde schuin. ”Hmm,” klonk het nog duidelijk geïnteresseerd van Zeal. ”You should show me sometime. I’d love to see your power in action,” sprak Zeal met een grijns en meende elk woord dat hij zei. Het intrigeerde hem en hij wou er meer over weten. Misschien zou hij later nog wel op zoek gaan in de bibliotheek naar boeken over deze natuurlijke kracht of het nog eens navragen bij Louise.

"What about you?" kwam de verwachte terug vraag. Eerder had Zeal de vraag graag beantwoord en zijn krachten graag willen laten zien, maar nu vond hij het moeilijk om zijn interesse van haar krachten af te trekken en zich op zichzelf te richten. "Dangerous, wasn't it?" Zeal grijnsde wat en knikte. ”It is. I suggest you take some distance,” sprak hij. Hij had het naderhand liever willen voorkomen dat hij zijn krachten moest gebruiken, maar de elektriciteit in de lucht werd denser. Hij voelde het aan zijn lichaam trekken en zijn vingers tintelde. Hij zou niet anders kunnen dan de bliksem opvangen die geheid zou inslaan. Hij draaide zich naar het raam toe en stak een arm uit. Zijn hand richtte zich naar de hemel. Hij hoefde deze houding nog geen vijf seconden vol te houden voordat de bliksem op hem insloeg. Even wankelde hij wat. Hij zou niet de eerste keer zijn dat hij neerviel of bewusteloos werd door de klap, maar ditmaal wist hij zichzelf staande te houden. De elektriciteit die van de bliksem kwam sierde nu in een wijd gebaar langs zijn lichaam heen. Zijn ogen gloeide wat op. Even liet hij zijn blik naar Juniper gaan, waarna hij zijn ogen sloot en een hap lucht nam. Bliksem besturen was nog altijd moeilijk dan andere elektriciteit, maar hij had het goed onder controle. De elektriciteit schoot even een tikkeltje sneller en wijder om hem heen voordat het rustiger werd en het zich in zijn lichaam trok. Hij opende zijn ogen en zag nog net hoe de laatste elektriciteit in zijn lichaam trok. Hij richtte zijn blik vervolgens op Juniper. ”It’s electricity,” sprak Zeal alsof dat nog niet duidelijk was.


_________________

X NEW THEME Thanks Sammy! X
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t118-zeal-dreyar
Juniper Aldaine
Amethyst
Amethyst
avatar

PROFIELAantal berichten : 61
IC-berichten : 19
Registratiedatum : 29-09-17
Leeftijd : 21
Accounts : Juniper ;; Diana ;; Fallon
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Color Manipulation
Uiterlijke leeftijd: 20
Quote: Every inch of sky's got a star. Every inch of skin's got a scar.

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   zo nov 26, 2017 4:08 pm

"Hmm." Hij leek nog steeds geïnteresseerd. Misschien was hij wel oké. Alhoewel het een aantal minuten geleden nog een soort kat- en muisspelletje was geweest wie zijn mond het scherpst open kon trekken, was het gesprek de redelijke serieuze kant opgegaan. Hij kon wel degelijk luisteren, dus. Toen hij dan ook zei dat hij haar krachten graag een keer in actie wilde zien, stemde ze in. "Sure, why not." Ze schonk hem een grijnsje.

"It is. I suggest you take some distance." Juniper zette een halve stap achteruit. Ze was nieuwsgierig. Andermans peculiarities waren uitermate interessant en ze deelde dezelfde mening als Zeal scheen te hebben. Wanneer ze nieuwe personen ontmoette was ze altijd benieuwd wat diegene kon, wat de mogelijkheden waren en hoe het was ontstaan. Het was meestal de combinatie van geduld en eindeloos getrain. In eigen ervaring kon ze zeggen dat het regelmatig voorkwam dat een peculiarty tot een hoger niveau kon komen wanneer er op de juiste manier ingespeeld werd. Lastige trainingen, frustratie en vermoeidheid. Radeloosheid, soms. Het had bij haar in ieder geval voor wat resultaat gezorgd, maar het kon altijd beter. Alles kon altijd beter. Het leven was een stuk makkelijker geweest als ze kon omarmen dat sommige dingen nou eenmaal niet het maximum hoefde te halen. Probeer dat Juniper maar wijs te maken.

Ze bekeek het spektakel dan ook met pure interesse, op de veilige afstand die ze had aangenomen. Zeal had zijn hand uit het raam gestoken en de energie die in de vorm van elektriciteit in de lucht hing leek op deze manier zijn lichaam te bereiken. De bliksem bewoog zich zichtbaar om de jongen heen, om na eventjes als het ware te verdwijnen. Opgenomen door zijn lichaam? Kreeg hij zo energie, kracht? Hij deelde mee dat het elektriciteit was. Oh, want dat was nog niet duidelijk. Juniper had haar hoofd een tikkeltje schuin gehouden, bekeek het tafereel, en floot. "That's nice."

"Is that your way of 'collecting' power and energy?" Ze kwam weer in beweging en liep dichterbij naar Zeal. Zonder waarschuwing legde ze haar hand op zijn arm, nieuwsgierig of hij schokken afgaf en of de energie voelbaar zou zijn onder haar vingertoppen. Toen haar handpalm in contact kwam met zijn huid was er inderdaad sprake van een schok, een vrij heftige, waardoor ze haar hand in een reflex terugtrok. "Damn." Ze kneep diezelfde hand tot een vuist tegen de stekende pijn die waarschijnlijk kortdurig was, vond Zeals' blik weer, en glimlachte wat scheef.

// Not sure of Zeal daadwerkelijk dan een schokje oid afgeeft, maar dan moet je het maar zeggen! (:

_________________

The ashes of everything now
And then you're black again
Can't make it back again
From everything now
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: Spells You   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Spells You
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 2 van 2Ga naar pagina : Vorige  1, 2

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
Miss Bluebonnet's abode
 :: t o p f l o o r :: t o w e r
-
Ga naar: