Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Begrippenlijst

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Girolamo Riario
Admin
Admin
Girolamo Riario

PROFIELAantal berichten : 183
IC-berichten : 25
Registratiedatum : 15-10-16
Leeftijd : 19
Accounts : Girolamo Riario
Hedwig Loring
Victor Frankenstein
Woonplaats : België
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Vleugels
Uiterlijke leeftijd: 35
Quote: Liberum arbitrium, we all make our own choices. That's why we have to live with them.

BerichtOnderwerp: Begrippenlijst   za okt 29, 2016 4:02 pmi n f o r m a t i e
p e c u l i a r s / b i j z o n d e r e n
Peculiars zijn mensen met bijzondere gaven, die erg uiteenlopend kunnen zijn. Vroeger leefden peculiars samen met het gewone volk en werden ze aanzien als sjamanen en mystici die men raadpleegde in geval van nood. Maar het grootste deel van de wereld keerde zich tegen de peculiars en verdreven of doodden hen. Nu leven de meeste peculiars afgescheiden van de rest van de wereld in een lus.

p e c u l i a r    a n i m a l s / b i j z o n d e r e    d i e r e n
Naast mensen zijn er ook dieren met bijzondere eigenschappen. Deze variëren sterk en kunnen gaan van een dier met menselijke lichaamsdelen tot kruisingen tussen twee verschillende dieren.

g a v e n
De gaven van peculiars zijn erg uiteenlopend. Sommige vaardigheden zijn veel voorkomend zoals gedachten lezen. Andere zijn zeldzaam, zoals de tijd kunnen manipuleren.

y m b r y n e s
Ymbrynes zijn vrouwelijke peculiars met een zeer zeldzame gave. Ze kunnen in vogels veranderen en omdat vogels de enige wezens zijn die de tijd kunnen manipuleren bezitten ook ymbrynes deze gave. Dankzij hun gave kunnen ymbrynes tijdlussen maken.

l u s / l o o p
Een tijdlus, ook wel lus genoemd is een dag in de tijd die zich steeds herhaald, al wordt hij als doorlopend ervaren. Om stabiel te blijven moet een lus zo nu en dan herstart worden. Gelukkig is dit een simpel mechanisme: iemand moet door de toegangspoort van de lus lopen om hem te herstarten. Het ingangspunt van is namelijk een beetje zoals een gat in vers deeg; als je er niet af en toe met je vinger in duwt, kan het zich vanzelf sluiten. Maar als de poort zich sluit en er geen klep is waardoor de verschillende spanningen kunnen ontsnappen, dan wordt de hele lus onstabiel.

Peculiars in lussen leven afgescheiden van de rest van de wereld. Dit omdat als je uit de lus stapt en je blijft te lang in het heden, de jaren die je in de lus gespendeerd hebt je inhalen en je op een korte tijd veel ouder wordt. Peculiars kunnen 2 à 3 dagen ongeschonden buiten een lus doorbrengen.

De lus van Miss Bluebonnet bevindt zich in Inndyr, in juli van het jaar 2011, en kan binnengegaan worden via de vuurtoren.

h u l s e l s / h o l l o w s
Hulsels zijn peculiars die zich rond de vorige eeuwwisseling afsplitsten van de rest van de peculiars. Ze dachten dat ze een manier hadden gevonden om tijdlussen te manipuleren en zo onsterfelijk te worden. Ze spraken over de eeuwige jeugd buiten de grenzen van de lussen. Tussen hen bevonden zich een aantal machtige ymbrynes en tegen alle waarschuwingen van de raad in, begonnen ze aan hun experiment (in 1908). De lus die ze gebruikten voor hun proeven explodeerde en iedereen binnen een straal van vijfhonderd kilometer dacht dat de wereld verging. Niemand zou zo’n explosie mogen kunnen navertellen, maar ze overleefden het. Al waren ze niet veel meer dan schaduwen, waarvan maar enkele peculiars de ware aard kon zien: gruwels met tentakelmuilen. Sindsdien jagen hulsels op peculiars, want bijzonder bloed is hun enige hoop op redding.

s c h e p s e l s / w i g h t s
Als een hulsel genoeg bijzondere mensen opschrokt, verandert het in een schepsel. Schepsel zien er menselijk uit en hebben hun bijzonder talenten verloren. Omdat ze op mensen lijken, leven ze in dienst van hun hulselbroeders. Ze verkennen en spioneren en voorzien hulsels van vlees. Schepsels lijken zich niets meer te herinneren van hun vorige leven. Ze kunnen herkent worden aan hun ogen. Schepsels hebben geen pupillen.

Schepsels zijn erg goed in zich verbergen. Vaak nemen ze de gedaante aan van mensen die onzichtbaar zijn in de samenleving: de bedelaar op straat, de pendelaar in de trein. Al durven sommigen zich in voornamere posities te plaatsen: artsen, politici, geestelijken. Zo komen ze in contact met meer mensen.

I n n d y r
Inndyr is een klein dorpje in Noorwegen met een bevolking van om en rond de vijfhonderd. Het dorp kent een lange, strenge winter en een milde zomer (in juli is het er gemiddeld 16 graden). Aan de rand van het dorp bevindt zich de lus van Miss Bluebonnet.


Laatst aangepast door Girolamo Riario op za jul 08, 2017 6:45 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Louise Bluebonnet
Momma Burd
Momma Burd
Louise Bluebonnet

PROFIELAantal berichten : 1327
IC-berichten : 137
Registratiedatum : 02-10-16
Leeftijd : 20
Accounts :
. Louise
. Ethan
. Clarke
. Parker
. Carina
. Maybel

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ymbryne
Uiterlijke leeftijd: 34
Quote: Intelligence without ambition is a bird without wings

BerichtOnderwerp: Loops of Europe   di dec 27, 2016 6:21 pm


european loops
miss bluebonnet + girolamo riario
Gelegen in Inndyr, Noorwegen. De opening naar de lus bevindt zich in de vuurtoren van Inndyr. De lus is gevestigd in juli van het jaar 2011.

miss swift
Gelegen in London, Engeland. De opening naar de lus bevindt zich in het metrostation bij Piccadilly Circus. De lus is gevestigd in januari van het jaar 1991.

miss partridge
Gelegen in Cwmafan, Wales. De opening naar de lus bevindt zich in Cwmafan St. Michael Church. De lus is gevestigd in oktober van het jaar 1748.

miss treecreeper
Gelegen in Dublin, Ierland. De opening naar de lus bevindt zich in de tuinen van Phoenix Park. De lus is gevestigd in december van het jaar 1320.

miss crow
Gelegen in Garlogie, Schotland. De opening naar de lus bevindt zich in de trein tussen Aberdeen en Garlogie. De lus is gevestigd in augustus van 1950.

miss mockingbird
Gelegen in Toulouse, Frankrijk. De opening naar de lus bevindt zich onder de Pont-Neuf. De lus is gevestigd in mei van het jaar 1924.

miss hummingbird
Gelegen in Florence, Italië. De opening naar de lus bevindt zich in Palazzo Vecchio. De lus is gevestigd in september 1456.

miss woodpecker
Gelegen in Lissabon, Portugal. De opening naar de lus bevindt zich bij het monument van Cristo Rei. De lus is gevestigd in maart 1860.

_________________

theme x voice x more
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t10-louise-catherine-left
 
Begrippenlijst
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: i n f o r m a t i o n :: i n f o
-
Ga naar: