Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 Julia Shapiro

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Julia Shapiro
Small-town Songbird
Small-town Songbird
Julia Shapiro

PROFIELAantal berichten : 66
IC-berichten : 9
Registratiedatum : 09-08-17
Accounts : • Julia Shapiro
Woonplaats : Nederland
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Poison extraction & Poison immunity
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: In my bones, I can feel it in my bones

BerichtOnderwerp: Julia Shapiro   do aug 10, 2017 11:15 pm


Look like th' innocent flower, But be the serpent under 't.

JULIA AMELIA SHAPIRO

a l g e m e e n
Bijnaam: Belladonna
Leeftijd: 190
Uiterlijke leeftijd: 18
Geboortedatum: 5 september
Sterrenbeeld: Virgo
Seksualiteit: Biseksueel

Bijzonderheid: Poison extraction & Poison immunity
Ouders: Mary Shapiro ✝️ & Jack Shapiro ✝️
Broers/zussen: Joey Shapiro
Grootmoeder: Elizabeth 'Lizzie' Shapiro ✝️
Geboorteplaats: Ligonier, Pennsylvania

u i t e r l i j k
Faceclaim: Alexandra Savior
Omschrijving uiterlijk: Julia is smal en tenger en met haar 1 meter 65 van een normale lengte. Haar haar, van nature net zo donker als dat van haar broer, verft ze roodblond en komt tot haar schouders. Het meisje lijkt vaak uit een ander tijdperk te komen: ze draagt graag gebloemde bloesjes, jurkjes met kragen en accessoires zoals hoeden. Julia ziet dit vooral als een soort ‘overblijfsel’ van haar jeugd in de jaren veertig.

i n n e r l i j k
Karakter: Julia is een type dat over het algemeen eerst de kat uit de boom kijkt voordat ze actie onderneemt. Waarschijnlijk komt het door haar geïsoleerde opvoeding in een klein plaatsje in the middle of nowhere in de Verenigde Staten, maar extreem goed in contact leggen is ze niet – behalve met haar jongere broer Joey, voor wie ze zich ook verantwoordelijk voelt. Haar ietwat gesloten karakter maakt ze goed met haar expressieve ogen; ook als ze zingt lijkt het alsof ze zich meer openstelt. Haar gave brengt wel een extra donker randje aan haar karakter: als ze veel gif in zich heeft, wordt ze automatisch een stukje feller en brutaler. Julia is ook extreem nieuwsgierig: omdat ze haar grenzen niet goed kent, gaat ze er gemakkelijk overheen.

g a v e
• Poison extraction:
Julia kan gif uit een organisme halen en dit opnemen en manipuleren. Ze is vooral goed in het besturen van plantaardig gif (bijvoorbeeld van giftige planten als de zwarte nachtschade en vingerhoedskruid), maar kan in principe ook een vergiftigd persoon genezen. Als ze erg sterk gif binnenkrijgt, kleuren haar ogen van lichtblauw naar een kleur die het midden houdt tussen donkerbruin en zwart. Julia’s lichaam kan dit gif zelf afbreken, al duurt dit enkele weken.
• Poison immunity:
De naam zegt het al: Julia is immuun voor bijna alle soorten gif. Hoe zwaarder en sterker het gif, hoe moeilijk het voor haar wordt om dit af te breken – zeer dodelijk gif direct in haar slagaders geïnjecteerd zou haar bijvoorbeeld wél fataal kunnen worden.

g e s c h i e d e n i s
Het verhaal van de Shapiro's begon in een klein dorpje in Pennsylvania, genaamd Ligonier. Julia werd enkele jaren voor haar broer Joey geboren en met haar ouders leefden ze een gelukkig leven. Omdat er geen school in de buurt was,
kregen broer en zus thuis privéles van hun ouders, hoewel Julia's toekomst al vaststond: zoals elke vrouw hoorde te doen, zou zij uiteindelijk voor haar gezin en echtgenoot moeten zorgen, net zoals haar moeder dit deed. Op haar achtste sloeg het noodlot echter toe: Mary en Jack Shapiro kwamen allebei om bij een auto-ongeluk, waarna Joey en Julia naar hun oma werden gebracht en daar verder opgroeiden. Julia miste haar ouders vreselijk, maar ze hadden het goed bij oma Lizzie op een boerderij in de buurt van hun geboorteplaats. Aangezien ze vroeger een begaafd pianiste was, bracht ze ook haar kleinkinderen de beginselen van de muziek bij. Rond dezelfde tijd ontdekte Julia net als haar broer ook haar gave: giftige planten zoals vingerhoedskruid uit haar oma's tuin leken totaal geen effect op haar te hebben en zelfs een tochtje door een bos vol met brandnetels en berenklauw zorgde niet voor moeilijkheden.

Na de dood van hun oma moesten Joey en Julia naar een nieuwe woonplaats, en bij toeval vonden ze die: toen ze een vriendelijke, vreemde man ontmoetten die hen op de lus in New York wees. Ze hadden het er fijn, startten zelf hun eigen bandje op dat ze gekscherend The Shapiro Songbirds noemden en leerden allebei hun gave beter kennen. Er kwam echter een einde aan: Joey maakte per ongeluk iemand doof met zijn gave en ze werden op staande voet uit de lus verbannen. Toen ze eenmaal uit de lus kwamen, waren er vijfendertig jaar verstreken.

Julia, die inmiddels ook haar rijbewijs had gehaald in de tijd dat ze vrij rondzwierven, wist op de een of andere manier een pick-up truck te stelen - een gigantisch ding, felgekleurd en zo lomp als het maar kon. Ze besloten spontaan een roadtrip door de Verenigde Staten te maken en te leven van hun muziek: een vrij en ongebonden leven. Ze speelden in kleine barretjes, clubs en op middagshows op festivals en braderieën - alles om maar iets van geld binnen te harken.
Ondertussen reisden ze samen met Link, een vroegere vriend van Joey - plaats was er in de reusachtige pick-up genoeg.
Broer en zus besloten uiteindelijk de grote oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Met hun Amerikaanse accenten, muzikale talent, jonge leeftijd en de pick-up als de 'mascotte' van de band werden ze op het eiland al snel als iets 'exotisch' gezien - perfect en opvallend genoeg om de tongen los te maken bij festivalbezoekers.
Waar hun bekendheid al iets meer groeide, zo kwamen ze ook meer en meer in aanraking met alle verleidingen van de muziekwereld: alcohol en verliefdheden. Zowel Joey als Julia werden in deze periode verliefd en Julia ontdekte dat ze zich zowel aangetrokken voelde tot jongens als meisjes - haar eerste echte liefde was een jongen die in alle opzichten niet op haar leek: een grungy rocker genaamd Adam met gladgestreken haar en een leren jas die zwaar was van al het metaal dat eraan hing. Joey en Julia groeiden rond deze tijd meer en meer uit elkaar zelfs toen hun beide relaties over waren; ook hun liedjes waren niet meer zo sterk.

Eén gebeurtenis zorgde ervoor dat de Shapiro's weer naar elkaar terugkwamen, als was dit totaal niet op een goede manier - Joey verwondde een jongeman zo erg met zijn gave dat Julia, die tot nu toe als verdoofd was gebleven, hem recht in zijn gezicht sloeg en zowel Joey als Link mee naar de Engelse lus van mevrouw Swift bracht om haar losgeslagen broer tot bedaren te brengen. Hier leerde hij beter met zijn gave om te gaan, al was het nu de beurt aan Julia om voor problemen te zorgen: een verkeerde inschatting bij een training maakte een student zo ziek, dat mevrouw Swift zowel de Shapiro's als Link uit de lus haalde - om het welzijn van de studenten niet verder in gevaar te brengen.
Het drietal reisde nog verder en kwam na enkele jaren uiteindelijk in Noord-Europa terecht bij de lus van mevrouw Bluebonnet, waar ze kortgeleden zijn gearriveerd.
M A M A

_________________
theme • voice

look like th' innocent flower, but be the serpent under 't.


Laatst aangepast door Julia Shapiro op vr okt 13, 2017 11:58 am; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t572-julia-shapiro
Louise Bluebonnet
Momma Burd
Momma Burd
Louise Bluebonnet

PROFIELAantal berichten : 1327
IC-berichten : 137
Registratiedatum : 02-10-16
Leeftijd : 20
Accounts :
. Louise
. Ethan
. Clarke
. Parker
. Carina
. Maybel

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Ymbryne
Uiterlijke leeftijd: 34
Quote: Intelligence without ambition is a bird without wings

BerichtOnderwerp: Re: Julia Shapiro   ma aug 14, 2017 5:03 pm


_________________

theme x voice x more
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://peculiarchildren.actieforum.com/t10-louise-catherine-left
 
Julia Shapiro
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
G e n e r a l
 :: g u i d e b o o k :: a c c e p t e d
-
Ga naar: