Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 I love you

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jesse Shepherd

Jesse Shepherd

PROFIELAantal berichten : 81
IC-berichten : 53
Registratiedatum : 04-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Jessica
Alexander
Laura
Adriano

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: bovenmenselijke snelheid
Uiterlijke leeftijd: 16
Quote: Super Speed. Google it.

BerichtOnderwerp: I love you   za nov 25, 2017 10:43 am

Jesse Shepherd


Denkend aan de woorden van Magnus en Louise draaide Jessica haar glas met wodka. De warlock had gelijk! Jesse mocht niet haar persoonlijkheid laten bepalen door het verleden. Het was natuurlijk allemaal weer makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe moest zij nu in godsnaam het verleden loslaten? Hoe kan ze een nieuw hoofdstuk starten zonder haar moeder en zonder Emma? Het meisje had geen idee hoe ze haar lieve Emma kon vergeten… Met een zucht nam Jesse nog een teug van haar glas. Er schoot plots iets in haar hoofd, iets wat Louise tegen haar gezegd had. Zonder na te denken schoot Jessica pijlsnel naar Emma’s graf. Misschien moest ze eens beginnen met rouwen? MIsschien kan ze door te rouwen het verleden achter haar laten? Met een bovennatuurlijke snelheid raasde ze door land en zee naar de plek waar haar hart ligt, op het kerkhof. Aangekomen op de begraafplaats, stapte ze snel langs de rijen met graven. Jess had al zo vaak gewandeld naar het graf dat ze het kon doen zonder na te denken. Emma haar rechthoekig graf was zwart met witte letters en had een hartje. Na een poosje speuren vond ze het grafsteen. Jess had er toen alles aan gedaan om geld bijeen te rapen zodat ze Emma een mooi graf kon geven. Het meisje had verschillende jobs genomen, ze had gewerkt in winkels, bibliotheken en fitnesscentra’s. Maanden later had ze eindelijk het geld bijeen geraapt.

Toen ze daarnet onderweg was, passeerde Jess langs een winkel om enkele bloemen te gaan stelen. Jess had geen geld om te betalen dus stool ze wat bloemen, wat ze toch al lang gewend was. Dankzij haar krachten was het zelfs nog eenvoudiger. Het meisje dacht even terug aan alle momenten die ze als dieven hadden doorgebracht. De meisjes waren een goed team! Emma was er om Jessica te beschermen, en Jessica was er om Emma te redden. ‘Lieve Emma…’ zei Jess treurig. Een traan gleed langs haar wang. Wat miste ze haar lief… Het meisje dacht terug aan de warme knuffels, aan de prettig gestoorde momenten, aan alles wat ze zich maar kon herinneren. Jess wist dat ze altijd van haar zal blijven houden, ze had enkel geen flauw idee of ze wel ooit nog de liefde zal vinden. Wie kan er nu Emma vervangen? Na een poosje stilte legde ze de bloemen op het graf, zei zachtjes ‘I love you’ waarna ze pijlsnel terug naar het krakerige pand ging.

Terug op de haar kurk in de keuken keek ze even naar de klok. Jessica was niet al te lang weggeweest. Dankzij haar snelheid kon Jess stiekem af en toe wegrennen naar eender welk land. Ze pakte haar glas vast en en genoot met volle teugen van haar wodka. Volgens Louise moest ze er mee stoppen, maar het deed haar toch niets dus zag Jess niet in waarom. Jessica opende haar ogen en zag voor haar een jongeman. Hij had bruin haar, blauwe ogen en een stoppelbaardje. De jongeman was best knap. Jess schudde de gedachten meteen uit haar hoofd. Het was niet het moment om te denken aan knappe jongens. Daarbij zijn alle mannen dezelfde! Even keek ze met een wantrouwende blik naar de jongen voor haar. Kan ze hem wel leren kennen? Is hij te vertrouwen? Jessica kon nog altijd wegrennen om van deze jongen weg te blijven. Maar iets in haar zorgde ervoor dat ze bleef. Uiteindelijk besloot ze het maar te wagen. 'Hallo!' zei ze, 'Wil je ook wat wodka?' vroeg Jess vriendelijk.


Laatst aangepast door Jesse Shepherd op za nov 25, 2017 5:28 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Victor Frankenstein

Victor Frankenstein

PROFIELAantal berichten : 30
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 23-08-17
Leeftijd : 19
Accounts : Girolamo Riario
Hedwig Loring
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Life extraction
Uiterlijke leeftijd: 21
Quote: Life is temporary, why should death be any different.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   za nov 25, 2017 4:39 pm

Victor staarde voor zich uit. Wat rondom hem gebeurde speelde zich af achter een wazig gordijn en drong niet tot hem door. Niets was zoals het moest zijn en hoe langer Victor leefde hoe meer zijn gedachten naar de dood gingen. In Congo had hij hoop gekregen dat een lus de oplossing was. Een plek waar tijd stil stond, waar Victor kennis kon vergaren zoveel hij wou en waar zijn ‘gaven’ niet op hol konden slaan. Het was niets meer gebleken dan een onrealistische droom. In Frankrijk had Victor zich voor het eerst in tijden goed gevoeld, maar zoals zo vaak was gebleken werd alles waar hij van hield vernietigd. Victor kon zich nog steeds voor de geest halen hoe zo’n onzichtbaar wezen een jongen had opgepakt en zijn kermende, bloederige lichaam als vuil had weggesmeten zodra de ogen opgegeten waren. Het beeld had zich bij Victors andere nachtmerries over bloedende soldaten met halve armen, te late reddingsacties en overvolle, klamme gevangenissen gevoegd. Inndyr had een nieuw hoofdstuk moeten vormen, maar het zat even vol met Hulsels als de rest van de wereld. Victor had het geprobeerd, mensen redden, maar dood en verderf volgden hem overal en hoe hard hij ze ook probeerde te ontlopen nooit was het hem gelukt.

Victor nam het medaillon dat onder zijn kleren hing en hield het op ooghoogte voor zich. Het slot, dat niet meer zo stevig was, viel open en toonde een portret van zijn moeder. Haar lange golvende haar en levendige ogen straalden van het beeld en deden tranen in Victors ogen opwellen. Het spijt me, William. Sprak hij tegen de broer die hij had laten sterven, de broer die hij niet had kunnen redden.

'Hallo!’ Victor schrok van het plotselinge geluid. Zijn blik ging naar beneden en een gevoel van betrapt zijn ging door hem heen. Hij voelde zich kwetsbaar en was niet klaar om met iemand te praten. Hij wou alleen zijn, maar de energie om de persoon weg te sturen ontbrak hem. ‘Wil je ook wat wodka?' Victor knipperde een aantal keer om de tranen in zijn ogen weg te krijgen en haalde diep adem, zich zo klaarmakend om haar onder ogen te komen. Victors gezicht stond nog steeds triest toen hij naar het meisje keek en hun blikken elkaar ontmoeten. Hij vertrouwde zijn stem niet, dus antwoordde hij met niets meer dan een knikje en een zachte “Ja”.

Kleren:
 

_________________
~MADNESS... FOLLY... INSANITY~


Theme ~ Voice ~ About
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jesse Shepherd

Jesse Shepherd

PROFIELAantal berichten : 81
IC-berichten : 53
Registratiedatum : 04-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Jessica
Alexander
Laura
Adriano

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: bovenmenselijke snelheid
Uiterlijke leeftijd: 16
Quote: Super Speed. Google it.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   za nov 25, 2017 6:10 pm

Jesse Shepherd


De jongeman stemde toe, dus nam Jesse snel een ander glas en schoot het vol. ‘Hier,’ zei Jessica met een fijne glimlach, ‘een glas wodka,’ Terwijl de jongeheer voor haar wazig bleef kijken, bestudeerde Jess even zijn kledingstijl. Wie weet kon ze daaruit meer afleiden. De man droeg een zwarte jeansvest met een bordeaux T-shirt. Zijn jas leek al ietswat naar de oudere kant. Het was een eenvoudige en rustige kledingstijl. De jongeman zou vast niet de meest agressieve man ter wereld zijn, zo zag hij er toch niet uit. Maar met mannen weet je ook nooit. Erik, Jessica walgde van die naam, had ook een gangbare kledingstijl. Van zijn kledij ging ze naar zijn handen die iets vasthielden. Er lag een zilveren medaillon in zijn handen. Het had een ovale vorm met mooie afwerkingen. Het zag er oud zijn. Jessica kon het niet goed inschatten, maar ze wist zeker dat het medaillon enkele eeuwen oud was. Zou hij zo oud zijn als het medaillon? Van wie zou hij dit medaillon hebben gekregen? Jesse besloot de vragen naast haar te leggen om de jongeman verder te inspecteren. Van zijn armen ging ze weer terug naar zijn gezicht. Zijn gezicht leek er maar verdrietig bij te staan, heel zijn lichaam stond ingezakt. Alsof al de last van de wereld op zijn schouders was gevallen. Zijn ogen waren wazig met enkele tranen die nog moesten gaan rollen. De wallen onder zijn ogen zeiden genoeg, hij had met moeite geslapen de laatste dagen. ‘Hoe heet je?’ zei Jess zachtjes waarna ze een beetje naar voor boog. De jongeman kon zeker en vast een beetje afleiding gebruiken van zijn gedachten. Gedachten konden immers nogal drukkend werken...
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Victor Frankenstein

Victor Frankenstein

PROFIELAantal berichten : 30
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 23-08-17
Leeftijd : 19
Accounts : Girolamo Riario
Hedwig Loring
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Life extraction
Uiterlijke leeftijd: 21
Quote: Life is temporary, why should death be any different.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   zo nov 26, 2017 11:08 am

Terwijl het meisje een glas vulde, liet Victor zijn ogen over haar heen glijden. Haar bruine haren lagen los over haar schouders. Haar ogen leken gemaakt van gesmolte chocolade, donkerbruin en kokend heet, alsof ze je met haar blik alleen kon verbranden. Victor leek er iets van melancholie in af te lezen, verdriet om iets dat ze verloren had. Voor een seconde dacht hij ook angst te zien, alsof ze hem niet volledig vertrouwde. Niet dat hij dat raar vond: waarom zou ze hem vertrouwen? De wildvreemde die alles om zeep hielp. ‘Hier,’ ze reikte hem zijn glas aan, ‘een glas wodka’. Victors ogen gingen nog even naar het medaillon voor hij het losliet zodat het voor zijn borstkas bungelde en hij het glas aannam. Hij knikte als bedankje en nam een slok waardoor hij de vloeistof in zijn keel voelde branden. Weer wendde Victor zijn blik van het meisje af. Hij draaide de drank in het glas rond en leek verzonken in de kleine draaikolk.

‘Hoe heet je?’ De woorden waren zacht gesproken en even wist Victor niet zeker of het meisje daadwerkelijk iets gezegd had of dat hij zich weer dingen aan het verbeelden was. Victor zette het glas neer en verplaatste zijn blik naar het meisje. Ze stond iets voorovergebogen en had een verwachtende blik in haar ogen. Ze had dus wel een vraag gesteld en verwachtte nu een antwoord. “Victor”, zei hij. Het bleef even stil voor hij de vraag terug stelde: “En jij bent?”

_________________
~MADNESS... FOLLY... INSANITY~


Theme ~ Voice ~ About
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jesse Shepherd

Jesse Shepherd

PROFIELAantal berichten : 81
IC-berichten : 53
Registratiedatum : 04-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Jessica
Alexander
Laura
Adriano

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: bovenmenselijke snelheid
Uiterlijke leeftijd: 16
Quote: Super Speed. Google it.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   zo nov 26, 2017 7:11 pm

Jesse Shepherd


‘En jij bent?’ vroeg de jongeman, die Victor heette, na een korte stilte. ‘Jessica’ antwoordde het meisje. Jessica, haar echte naam, was voor de onbekenden en kennissen. Jess, Jesse of Jessy, haar bijnamen, waren voor haar goede vrienden en familie. Jess zuchtte lichtjes. Wat miste ze haar moeder en enig bekend familielid. ‘Noem mij maar Jesse, als je wilt,’ glimlachte Jess, ze had nood aan het horen van haar bijnaam. Even keek Jessica in Victors zacht blauwe ogen, het meisje zou er in willen verdrinken. Meteen keek het meisje weer naar haar glas en schoot het vol met wodka.

Na een poosje zwijgen draaide Jesse haar glas, legde haar haar goed en nam weer een slok wodka. ‘Ben jij al lang in de lus?’ vroeg ze.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Victor Frankenstein

Victor Frankenstein

PROFIELAantal berichten : 30
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 23-08-17
Leeftijd : 19
Accounts : Girolamo Riario
Hedwig Loring
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Life extraction
Uiterlijke leeftijd: 21
Quote: Life is temporary, why should death be any different.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   do nov 30, 2017 7:00 pm

‘Jessica’ antwoordde ze, voor ze nadenkend keek, zuchtte en vervolgde, ‘Noem mij maar Jesse, als je wilt’. Hun blikken raakten elkaar voor Jesse wegkeek en haar glas bijvulde. Victor keek ook weg. Een stilte vulde de keuken en ongemakkelijk staarde Victor in zijn glas. Hij was nooit echt goed geweest rond andere mensen en wist niet wat hij nu moest doen. ‘Ben jij al lang in de lus?’ doorbrak het meisje plotseling de stilte.

Victors hoofd schoot omhoog en zijn ogen vielen op Jesse. “Euhm”. Het bleef stil terwijl Victor de tijd nam om zijn gedachten bij elkaar te rapen voor hij sprak: “Neen. Nog maar een... week?” Dat laatste woord had een vragende toon aangezien Victor zich niet meer precies kon herinneren hoe lang hij hier al was. Na jaren in gevangenissen, alleen en ver weg van de wereld gespendeerd te hebben was zijn gevoel voor tijd beschadigd geraakt en gingen de dagen allemaal in elkaar over voor hem.

Hij nam nog een slok van zijn wodka. Hoe hij wenste dat de drank hem kon laten vergeten, hem kon laten verdwijnen. “Ik weet het niet”. Victor schudde zijn hoofd terwijl hij sprak. Zijn ogen kneep hij dicht tot spleetjes en zijn hoofd plaatste Victor in zijn handen. Waarom kon hij het zich niet herinneren. Hij haatte het om iets niet te weten; het deed hem zo nietig voelen, zo onbelangrijk. Zijn intellect was zijn sterkte, maar het liet hem steeds meer en meer in de steek.

_________________
~MADNESS... FOLLY... INSANITY~


Theme ~ Voice ~ About
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jesse Shepherd

Jesse Shepherd

PROFIELAantal berichten : 81
IC-berichten : 53
Registratiedatum : 04-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Jessica
Alexander
Laura
Adriano

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: bovenmenselijke snelheid
Uiterlijke leeftijd: 16
Quote: Super Speed. Google it.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   ma dec 04, 2017 6:35 pm

Jesse Shepherd


Weer een een slakende stilte vulde de ruimte. Hoeveel stiltes zouden ze nog meemaken vooraleer ze deftig met elkaar praten? “Neen. Nog maar een… week?’ zei de jongeman vragend. Het leek alsof hij zelf niet meer goed wist hoe lang hij in de lus zit. Maar met de steeds herhalende dag is dit niet onverstaanbaar. Hij is net zoals Jessica niet de enige in de lus die niet meer goed weet hoe lang die in de lus zit.

Nadat de jongeheer van zijn glas wodka had gedronken, vervolgde hij zijn antwoord. ‘Ik weet het niet,’ De jongeman schudde met zijn hoofd, kneep zijn ogen tot spleetjes en legde zijn hoofd in zijn handen. Even keek ze vragend naar Victor. Had ze een gevoelig onderwerp aangesneden? Volgens haar niet. Maar waarom lag zijn hoofd dan nu op zijn handen? Niet goed wetend wat te doen vroeg Jesse: 'Is er iets?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Victor Frankenstein

Victor Frankenstein

PROFIELAantal berichten : 30
IC-berichten : 17
Registratiedatum : 23-08-17
Leeftijd : 19
Accounts : Girolamo Riario
Hedwig Loring
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Life extraction
Uiterlijke leeftijd: 21
Quote: Life is temporary, why should death be any different.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   do dec 07, 2017 6:20 pm

Waarom. Waarom. Hij probeerde het: in het heden leven. En soms leek het hem te lukken, maar op momenten zoals nu, wanneer het steeds moeilijker werd om te herinneren, kreeg een ijzige paniek Victor in zijn greep. Het voelde verstikkend.
Victor zocht in elke hoek van zijn geest, maar hij zat vast, als in een moeras; alle mentale deuren gesloten. Zijn vingers trokken samen en wanhopig greep hij naar het medaillon om zijn nek. Het koude zilver kalmeerde zijn gejaagde ademhaling enigszins. Met trillende vingers opende Victor het juweel zodat hij naar het glimlachende portret van zijn moeder kon kijken. Het was de enige link met zijn familie die hij nog had. Victor herinnerde ze als niets meer dan vage schimmen die in zijn gedachten rondspookten en de kleine afbeelding in het medaillon gaf hem iets reëel.

Victor staarde naar de afbeelding die hem gedurende de jaren geestelijk bij elkaar had gehouden en langzaamaan vertraagden zijn ademhaling en hartslag. Hij zag niet langer een donkere waas voor zijn ogen en onverstaanbare woorden drongen gedeeltelijk tot hem door. “Quoi?” vroeg hij uit automatisme. Het duurde even voor Victor doorhad wat er net gebeurt was en hij zijn hoofd naar de geluidsbron draaide. Het meisje - J-, Jas-, Jesse - keek bezorgt en Victor kon niet bedenken waarom tot hij zich realiseerde dat het door hem kwam. “Sorry, ik-” Victor stopte bij het horen van het Franse accent dat in zijn woorden doorklonk. Hoe ergerlijk hij het ook vond, hoe emotioneler hij was hoe meer zijn moedertaal naar boven kwam. “Sorry-” het woord was nog wat vreemd uitgesproken, maar klonk al beter “-ik. Euhm...” Victor haalde diep adem. Moest hij eigenlijk wel verder praten? Zijn ogen gingen vluchtig naar de deur. Hij kon weggaan. “Moet weg”. Victor hield zijn blik op de grond gericht terwijl hij recht stond - hij voelde zich te verschrikkelijk om het meisje onder ogen komen. Hij stond echter nogal onhandig op zijn benen. Bijna viel hij, maar net kon Victor de tafel vastgrijpen om zich overeind te houden.

_________________
~MADNESS... FOLLY... INSANITY~


Theme ~ Voice ~ About
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jesse Shepherd

Jesse Shepherd

PROFIELAantal berichten : 81
IC-berichten : 53
Registratiedatum : 04-01-17
Leeftijd : 19
Accounts : Jessica
Alexander
Laura
Adriano

RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: bovenmenselijke snelheid
Uiterlijke leeftijd: 16
Quote: Super Speed. Google it.

BerichtOnderwerp: Re: I love you   zo dec 10, 2017 5:55 pm

Jesse Shepherd


Bezorgd keek Jessica toe hoe de man voor haar met trillende handen zijn medaillon nam. Zijn ademhaling en hartslag klonken onrustig. Even vroeg Jess zich af of ze iets moest doen of zeggen. Maar wat zou ze kunnen doen? Machteloos keek ze toe hoe hij wat dingen als ‘quoi’ en ‘weg’ mompelde’ waarna zijn blik vluchtig naar de deur ging. De jongeman wou duidelijk weg. “Ik moet weg” zei hij terwijl hij met gebogen hoofd naar de deur ging. Op een flits schoot Jess richting de man toen hij bijna viel, maar gelukkig had hij de tafel kunne vastgrijpen. ‘Zeker dat het gaat?’ vroeg ze nog bezorgder dan tevoren. Ze had geen idee waarom ze zelf zo bezorgd was op deze vreemde man. ‘Hopelijk word je snel beter’ zei Jesse vooraleer de man de keuken verliet.

Na een poosje gapend voor de deur te staan, rende het meisje weg. Waarom was ze bezorgd? Ze ging richting de zee want ze moest rennen. Ze moet toch niet bezorgd zijn over een vreemde, stomme man? Ze moest vergeten wat er net is gebeurd. Alle mannen zijn toch dezelfde? Dat was meer dan vreemd. Jess voelde zich vreemd. Waarom begon ze zelf een gesprek? Gelukkig kon ze dingen makkelijker vergeten als ze rende, dus ze liep zo hard ze kon zonder enige richting uit te kiezen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: I love you   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
I love you
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
Miss Bluebonnet's abode
 :: g r o u n d f l o o r :: k i t c h e n
-
Ga naar: