Welkom
Rules
Guide
Time line
Key words

P l o t ;
Een gewone voorbijganger zal het niet merken, maar er is iets vreemds aan de hand met het rode gebouwtje bovenop de kliffen in het kleine kustdorpje... Wat op het eerste gezicht een normale vuurtoren lijkt, vormt namelijk de ingang tot de tijdslus van Miss Bluebonnet. Niet iedereen kan de zich steeds herhalende dag in juli van 2011 binnentreden. Enkel zij die drager zijn van een recessief gen dat zich in hun DNA heeft gemanifesteerd en wat door hun aderen stroomt, zullen toegang krijgen tot de lus. Zij beschikken over een gave. Hun 'bijzonderheid' maakt het dagelijks leven voor hun niet gemakkelijk, en er ligt constant gevaar op de loer... Lees verder!

T e a m
Admin
Louise
Mentor
Lyana
Mentor
Zeal
Mentor
Sam
Mentor
Laurice
S w a pC o u n t
#

C r e d s ;
Alle codes, teksten en afbeeldingen behoren tot de rechtmatige eigenaar of eigenaresse en mogen daarom nooit zonder toestemming gekopieerd of overgenomen worden. De site is gecodeerd en vormgegeven door Vera en wordt gehost op Actieforum. Het idee van deze RPG is gebasseerd op de boekenreeks Miss Peregrine's Home for Peculair Children van Ransom Riggs. Dit forum is getest in de volgende browsers:


15 oktober 2016Deel | 
 

 A Happy Christmas

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Alex Smith

Alex Smith

PROFIELAantal berichten : 228
IC-berichten : 70
Registratiedatum : 21-11-16
Leeftijd : 19
Accounts : Alexander
Jessica
Laura
Adriano
Woonplaats : België
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: wind beheersen
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: Don't change so people will like you. Be yourself and the right people will love the real you.

BerichtOnderwerp: A Happy Christmas   zo dec 10, 2017 6:20 pm

Alex had een tijdje geleden nieuwsgierig aan Louise om het kerstgerief gevraagd  Hij was nu hier al bijna een jaar en hij wou eens iets speciaals doen voor de vrouw des huises. Dus de jongen besloot voor haar al de kerstboom te versieren. Enthousiast zoals altijd wandelde Alex naar de zolder waar het gerief lag. Even keek hij in de rommelige zolderkamer vol met oude spullen. En daar, in een stoffig hoekje, lag de doos met slingers, kerstballen en nog veel meer. Alex strekte zijn arm uit en liet de dozen een voor een naar beneden bewegen. Op de tocht naar beneden probeerde hij om niemand te raken met de vliegende dozen. Het zou vast een geweldige kerst worden! De jongeman kon het zich zo voorstellen. Een sneeuwballengevecht met de peculiars,  een sneeuwbal tegen het hoofd krijgen door Ethan. Alex  grinnikte bij het idee, hij zou het eens moeten voorstellen om een sneeuwballengevecht te houden. Na hun sneeuwbalgevecht zouden ze dan een warme kop chocomelk kunnen drinken bij een warm haardvuurtje. En kalkoen eten tijdens kerstavond en cadeautjes uitpakken. Even voelde de jongeman hoe zijn maag gromde. Wat keek hij uit naar deze magische feestdagen. Alex hoopte op een witte kerst, moest dat niet geval zijn zou er wel een peculiar daarvoor kunnen zorgen. Aangekomen in de woonkamer liet hij de dozen een voor een met een zacht plofje op de grond vallen. Het versieren kon beginnen!

_________________
The wind is my best friend :-)


Laatst aangepast door Alex Smith op wo dec 20, 2017 7:51 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nuala Doherty

Nuala Doherty

PROFIELAantal berichten : 211
IC-berichten : 48
Registratiedatum : 29-01-17
Accounts :
- Nuala Doherty
- Sayuri Davies
- Amaris Collins
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Gedaanteverwisseling in een reekalf
Uiterlijke leeftijd: Vaak tussen de 4 jaar en 10 jaar in
Quote: "For thus is spoken: Oft hope is born, when all is forlorn."

BerichtOnderwerp: Re: A Happy Christmas   zo dec 10, 2017 6:49 pmHet was al een poosje geleden dat Nuala met Alex had gesproken. Nog steeds was het jonge meisje het beste op haar plek bij de jongen die haar had gevonden. Hoewel ze al een aardige tijd in de lus woonde, was ze nog steeds niet geheel opgewarmd naar anderen toe. Hoewel ze Louise, de Ymbryne langzamerhand wel toeliet en wat vrijer met haar sprak. Met haar bruine heldere ogen had ze de bewegingen van dozen, vliegende dozen opgevangen, toen ze haar kamer uit was gekomen. In plaats van Alex te storen, was ze hem nieuwsgierig gevolgd, al had ze haar aanwezigheid nog niet bekend gemaakt. Wat ging hij met al die spullen doen? Haar rustige bewegingen, verborgen een soort sierlijkheid, iets dat haar gave misschien wel verraadde. Al lange tijd was ze niet meer veranderd in een hert, waarschijnlijk zou haar transformatie nu ook wat pijnlijker zijn, sinds ze er niet meer zo geoefend in was, om nog maar te zwijgen over het feit dat ze weer opnieuw zou moeten wennen aan de vier stelten, die ze dan benen noemde. Zodra ze Alex benaderd had, keek het meisje haar redder aan, waarna ze hem snel een knuffel gaf en nieuwsgierig de dozen in zich op nam. "Wat doe je, Alex?" Nuala kende kerst niet meer, zou niet weten wat het feest was. Hoe zou ze dat moeten weten, als ze jaren lang in haar dierenvorm had rondgezworven. Was er en feest waar ze niets van af wist, was Louise misschien jarig of waren de versieringen met een geheel andere reden naar beneden gehaald. Haar hand bleef twijfelend boven een doos kerstballen hangen, waarna ze die voorzichtig opende om te kijken wat Alex naar beneden had gebracht. De glinsterende rode ballen trokken haar verbijsterde aandacht, geen verjaardag dan, want ze had nog nooit van die ballen op een verjaardag gezien. "Wat zijn dat?" Vroeg ze overduidelijk verbouwereerd.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alex Smith

Alex Smith

PROFIELAantal berichten : 228
IC-berichten : 70
Registratiedatum : 21-11-16
Leeftijd : 19
Accounts : Alexander
Jessica
Laura
Adriano
Woonplaats : België
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: wind beheersen
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: Don't change so people will like you. Be yourself and the right people will love the real you.

BerichtOnderwerp: Re: A Happy Christmas   wo dec 20, 2017 8:10 pm

Plots voelde Alex twee armen rond zijn middel. De jongeman keek naar beneden en zag Nuala. Het meisje met haar krullend bruin die hij ooit eens had geholpen. Alex voelde zich gecharmeerd door deze onverwachte knuffel. Meteen keek ze naar alle dozen die hij had neergezet. ‘Wat doe je, Alex?’ Waarna ze bewonderenswaardig met een vragende blik naar de roodgloeiende kerstballen keek. De versiering van Louise was gewoonweg prachtig. Hij had eerder ook een mooie gouden slinger en een mooie piek opgemerkt. ‘Ik ben de kerstboom aan het versieren,’ zei hij op een vrolijke toon. Het meisje kende duidelijk niet veel van kerstmis en deze mooie versiering. Er waren nog veel raadsels rond het meisje, die langzaam hem vertrouwde. De raadsels zouden vast een voor een opgelost raken. Nuala keek verbouwereerd naar de kerstballen en vroeg wat die rode ballen waren. Alex ging op zijn hurken gaan zitten en keek even met een glimlach naar Nuala. Misschien heeft ze nooit Kerstmis gekend, wat Alex wel een spijtige zaak vind. Maar hij zou met alle plezier de leukste feestperiode uitleggen. ‘Dit zijn kerstballen voor in de kerstboom daar,’ zei de jongen terwijl hij wees naar de denneboom. ‘Ik wou iets speciaals doen voor Louise en het is kerst dus besloot ik de kerstboom te zetten,’ legde hij uit aan het meisje. ‘Heb je zin om mee te helpen?’ vroeg de jongen daarna met een opgewekte glimlach.

_________________
The wind is my best friend :-)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nuala Doherty

Nuala Doherty

PROFIELAantal berichten : 211
IC-berichten : 48
Registratiedatum : 29-01-17
Accounts :
- Nuala Doherty
- Sayuri Davies
- Amaris Collins
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: Gedaanteverwisseling in een reekalf
Uiterlijke leeftijd: Vaak tussen de 4 jaar en 10 jaar in
Quote: "For thus is spoken: Oft hope is born, when all is forlorn."

BerichtOnderwerp: Re: A Happy Christmas   zo dec 24, 2017 10:29 amAlex leek het gelukkig geen probleem te vinden dat ze hem ineens omarmde in een begroeting. Normaal gesproken was Nuala erg op zichzelf, echter had ze een goede vriend en vertrouweling in Alex gevonden, als mensen het niet beter wisten zouden ze waarschijnlijk zelfs als broer en zus gezien kunnen worden. Hij keek haar even aan, waarna ze hem een onschuldige blik gunde, ze had toch niets verkeerd gedaan? Nu ze verder keek zag ze dozen staan met onder andere rode ballen, die er bij nadere inspectie toch wel aardig breekbaar uitzagen. Maar goed dat hij die niet vast had gehad toen ze hem begroette. Nuala vroeg zich toch wel af wat hij met de versiering deed, waardoor ze hem er naar vroeg. "Ik ben de kerstboom aan het versieren," verklaarde hij op een vrolijke toon, waardoor het meisje hem met nog grotere ogen aanstaarde. Hij was wat aan het versieren, wie versierde nu een boom? Bomen hoorde wat haar betreft in het bos, het bos dat ze eigenlijk wel aardig miste. Het was al een lange tijd geleden dat ze de tuin in was geslopen om te veranderen. Voornamelijk omdat er onrust was geweest in het huis en ze daardoor extra op haar hoede was. Immers kende ze het gevaar, zo lette ze altijd op de vogels toen ze nog rond zwierf buiten de lus. Want vogels gaven aan, wie of wat er in hun midden was. Wanneer vogels in paniek raakten, was het tijd om te vluchtten. Haar verbouwereerde blik bleef op de rode kerstballen voor een zeer lange tijd hangen waarna ze vroeg wat de glinsterende dingen waren. Immers kende ze slingers wel, al waren die voor in de kerstboom anders dan verjaardagsslingers. Alex zat zodra Nuala haar blik weer op hem richtte al op zijn hurken om haar goed aan te kunnen kijken, voordat hij sprak. "Dit zijn kerstballen voor in de kerstboom daar," verklaarde hij waarna hij naar de boom wees. "Ik wou iets speciaals doen voor Louise en het is kerst dus besloot ik de kerstboom te zetten," legde hij rustig uit, waardoor het meisje langzaam richting de boom liep en een van de onderste takken aanraakte. "Heb je zin om mee te helpen?" Vroeg hij met een opgewekte glimlach. Nuala draaide zich om waarna ze bijna sceptisch de boom in zich op nam. "Het is toch geen echte boom, Alex?" Fluisterde ze. Het leek op een boom, maar ze hoopte dat hij niet gekapt was. Ze wist zelf natuurlijk niet hoe goed of slecht nep bomen er uit konden zien. "Ja hoor, waar is Louise eigenlijk?" Verklaarde het meisje met heldere stem.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alex Smith

Alex Smith

PROFIELAantal berichten : 228
IC-berichten : 70
Registratiedatum : 21-11-16
Leeftijd : 19
Accounts : Alexander
Jessica
Laura
Adriano
Woonplaats : België
RPG SHEET
Character sheet
Bijzonderheid: wind beheersen
Uiterlijke leeftijd: 18
Quote: Don't change so people will like you. Be yourself and the right people will love the real you.

BerichtOnderwerp: Re: A Happy Christmas   zo dec 24, 2017 10:11 pm

Nuala, die ondertussen al bij de boom stond, vroeg sceptisch aan Alex of de boom een echte was. De jongeman begreep de bezorgdheid van het meisje. Ze had immers een tijdje in de bossen geleefd. Het was een neppe kerstboom die Louise eens had gekocht. Met een kunstkerstboom heb je enkel voordelen. Niemand klaagt over eventueel gevallen naalden of om het feit dat het een gekapte boom is. ‘Het is geen echte boom, hij is gemaakt uit plastiek’ zei Alex op een rustgevende toon. “Ja hoor,’ zei het meisje, ‘waar is Louise eigenlijk?’ Alex had geen flauw idee waar de huisvrouw was. Misschien dat ze al op was om enkele huishoudelijke taken te doen. ‘Geen idee, waarschijnlijk zal ze straks wel binnenwandelen,’ Alex ging weer rechtop staan en liep naar een van de dozen waarin de lichtjes lagen. ‘We zullen eerst de lichtjes in de boom handen en daarna die gouden slinger daar,’ zei hij op een vrolijke toon terwijl hij wees naar de verschillende dozen. 'Wil jij even deze stekker vasthouden zodat ik de lichtjes in de boom kan zetten. Ik laat je dat liever niet doen om ongelukken te voorkomen.' Hij nam de lange draad, gaf het de stekker aan Nuala en begon de lichtjes rond de boom te wentelen. ‘Nu mag jij de slinger doen,’ zei Alex op een opgewekte toon. ‘Ik zal via mijn wind ervoor zorgen dat je van bovenaf kan beginnen,’ knipoogde de jongen. 'Zeg me als je klaar bent om even in de lucht te zweven,' lachte Alex.

_________________
The wind is my best friend :-)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: A Happy Christmas   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
A Happy Christmas
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Peculiar Children :: 
Miss Bluebonnet's abode
 :: g r o u n d f l o o r :: l i v i n g r o o m
-
Ga naar: